Ο Lando Norris κατέκτησε μια πολύ σημαντική Pole Position στις Κατατακτήριες του Mexico GP. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren έκανε έναν αλάνθαστο γύρο και έφτασε τις 14 Pole Position στην καριέρα του, ενώ στις θέσεις 2 και 3 θα εκκινήσουν οι δύο Ferrari των Leclerc και Hamilton. Δίπλα στον Lewis Hamilton θα είναι ο George Russell, ενώ πιο πίσω θα βρίσκονται οι Verstappen και Antonelli.
Στο Q1 αρχικά στην κορυφή ήταν ο Norris, ενώ πίσω του ήταν οι Russell, Leclerc, Verstappen, Sainz, Lawson και Antonelli. Στην συνέχεια στην κορυφή βρέθηκε ο Hadjar, ενώ πίσω του ήταν οι Norris, Lawson, Leclerc, Bearman και Piastri. Τελικά ταχύτερος ήταν ο Hadjar, με τους Hamilton, Russell, Norris, Ocon και Lawson να ακολουθούν. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Bortoleto, Albon, Gasly, Stroll και Colapinto.
Στο Q2 αρχικά στην κορυφή βρέθηκε ο Norris, με τους Leclerc, Sainz, Verstappen, Hulkenberg, Tsunonda, Hamilton και Hadjar να ακολουθούν. Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια ο Norris έμεινε στην κορυφή, με τον Hamilton να είναι δεύτερος. Πιο πίσω ήταν οι Russell, Verstappen, Sainz, Leclerc και Piastri. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Tsunonda, Ocon, Hulkenberg, Alonso και Lawson.
Στην τελική μάχη του Q3 στην πρώτη προσπάθεια ταχύτερος ήταν ο Leclerc, με τους Norris, Hamilton , Verstappen, Piastri, Russell και Antonelli να ακολουθούν. Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια ο Lando Norris με έναν αλάνθαστο γύρο σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τους Leclerc και Hamilton να είναι δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Πιο πίσω ήταν οι Russell, Verstappen, Antonelli, Sainz και Piastri.
Αν μείνουν έτσι όπως θα εκκινήσουν στον αγώνα ο Lando Norris θα βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Oscar Piastri στη μάχη του τίτλου. Ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με την εκκίνηση να έχει οριστεί για τις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1+, ενώ στις 23:45 θα υπάρχει η ετεχρονισμένη μετάδοση στο ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1.
Οι 10 πρώτοι των Κατατακτήριων Δοκιμών του Mexico GP
| Θέση | Οδηγός | Αυτοκίνητο | Χρόνος |
|---|---|---|---|
| 1. | Lando Norris | McLaren-Mercedes | 1:15.586 |
| 2. | Charles Leclerc | Ferrari | 1:15.848 |
| 3. | Lewis Hamilton | Ferrari | 1:15.938 |
| 4. | George Russell | Mercedes | 1:16.034 |
| 5. | Max Verstappen | Red Bull Racing-Honda RBPT | 1:16.070 |
| 6. | Kimi Antonelli | Mercedes | 1:16.118 |
| 7. | Carlos Sainz | Williams-Mercedes | 1:16.172 |
| 8. | Oscar Piastri | McLaren-Mercedes | 1:16.174 |
| 9. | Isack Hadjar | Racing Bulls-Honda RBPT | 1:16.252 |
| 10. | Oliver Bearman | Haas-Ferrari | 1:16.460 |



