Ποινή δύο θέσεων σε Russell, Ocon και Gasly μετά τις Κατατακτήριες Δοκιμές στη Βραζιλία

Ύστερα από την κίνηση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο pit lane του Mexico GP, η FIA αποφάσισε πως πλέον δε θα επιτρέπεται στους οδηγούς να αφήνουν κενό στην έξοδο από το pit lane για να αποκτήσουν απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Έτσι μετά το τέλος των Κατατακτήριων Δοκιμών του Brazil GP διερευνήθηκαν οι Russell, Ocon και Gasly για το συγκεκριμένο λόγο. Και οι τρεις πιλότοι τιμωρήθηκαν με ποινή δύο θέσεων στο grid του αγώνα της Κυριακής.

Με αυτές τις ποινές o Russell θα εκκινήσει από την 8η θέση, με τους Norris και Sainz να ανεβαίνουν μια θέση εκκινώντας από την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Οι Esteban Ocon και Pierre Gasly θα εκκινήσουν από την 14η και 15η αντίστοιχα. Ο Russell τιμωρήθηκε με την ποινή των θέσεων επειδή οδηγούσε αργά στο pit lane και δεν ήταν όσο αριστερά έπρεπε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα μονοθέσια που ήταν πίσω του να μην μπορούν να περάσουν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο τιμωρήθηκαν οι Ocon και Gasly παρεμποδίζοντας τον Sergio Perez, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με την ίδια ποινή. Αυτό βέβαια δεν είναι και το καλύτερο για την Alpine, αφού οι δύο οδηγοί της θα χρειαστεί να δώσουν πιο σκληρές μάχες για να βρεθούν στην 10άδα και να πάρουν βαθμούς στον αγώνα της Βραζιλίας.