Τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’60 είχαν και έχουν όσα υπάρχουν ακόμα βέβαια το δικό τους χαρακτήρα. Οι κατασκευές σε εκείνη την εποχή μπορούσαν πάντα να ενθουσιάσουν το κοινό, αφού ακόμα και στη φθορά του χρόνου αντιστέκονται. Το 1961 η Plymouth θυγατρική της Chrysler, δημιούργησε ένα φοβερά εντυπωσιακό αυτοκίνητο με την ονομασία Asimmetrica.

Το Cabrio μοντέλο είχε εντυπωσιακές γραμμές, τέσσερα φωτιστικά σώματα δύο κανονικά και δύο μέσα στη μάσκα, ενώ το καπό είχε ένα φούσκωμα στην πλευρά του οδηγού. Στο πίσω μέρος το πορτμπαγκάζ ήταν αρκετά περίεργο με ένα μικρό πτερύγιο στην αριστερή πλευρά.

Εσωτερικά ξεχώριζαν τα δερμάτινα μπεζ καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι με την ξύλινη επένδυση και το μεγάλο ταχύμετρο που βρίσκονταν δίπλα στο μικρότερο στροφόμετρο στον πίνακα οργάνων. Φυσικά, το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος δημιουργούσε την τέλεια αντίθεση με τη μπεζ κουκούλα του αυτοκινήτου.

Μηχανικά το Plymouth Asimmetrica διέθετε έναν κινητήρα χωρητικότητας 2,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 101 ίππους, κάτι αρκετά εντυπωσιακό για εκείνη την εποχή. Όσοι βρέθηκαν στις 24 και 25 Αυγούστου στο Συνεδριακό Κέντρο Monterey, είδαν από κοντά ένα από τα πιο όμορφα, αλλά και περίεργα αυτοκίνητα της εποχής εκείνης. Πλέον ο νέος του ιδιοκτήτης το απολαμβάνει και με το παραπάνω.