Πλησιάζει η ώρα για το νέο Concept Car της Opel

Η Opel αποκαλύπτει το όνομα του νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου της. Opel Experimental. Το νέο Concept Car του Γερμανού κατασκευαστή αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην IAA Mobility στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Florian Huettl, δήλωσε “Το Opel Experimental δείχνει ξεκάθαρα το όραμά μας για ολόκληρη τη μάρκα, όχι μόνο για ένα μοντέλο. Δείχνει το μέλλον της Opel και θα επηρεάσει όλα τα οχήματα παραγωγής της επόμενης γενιάς. Συμβολίζει αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε με την Opel”.

Το Opel Experimental αποτελεί το επόμενο στάδιο εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Bold and Pure που πρωτοεμφανίστηκε στο πρωτότυπο GT X Experimental. Το νέο Concept Car της Opel δηλώνει τη δυναμική παρουσία της μάρκας μέσα στο Stellantis Group, δίνοντας νέα πνοή στους πυλώνες της μάρκας Detox, Modern German και Greenovation. Επιπλέον, θα είναι το πρώτο Opel που θα φέρει περήφανα το νέο Opel “Blitz” που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Το αιχμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση νέο λογότυπο τοποθετείται σε περίοπτη θέση στο κέντρο του Opel Compass, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των εμπρός, πίσω και εσωτερικών σχεδιαστικών στοιχείων της Opel.

Η αεροδυναμική απόδοση αποτελεί εδώ και καιρό χαρακτηριστικό των επιβατικών αυτοκινήτων Opel και η κατασκευή που μοιάζει με πτερύγιο στους εντυπωσιακούς τροχούς δείχνει ότι το Opel Experimental θα διαθέτει επίσης το χαρακτηριστικό αυτό. Τα φουτουριστικά στοιχεία συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου η δομή του προφίλ των καθισμάτων υποδηλώνει μια περισσότερο βιώσιμη προσέγγιση των εργονομικών καθισμάτων που ήδη γνωρίζουμε από την Opel.

Το νέο πρωτότυπο Opel Experimental συνεχίζει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση των πρωτότυπων αυτοκινήτων “made in Russelsheim”, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1965, όταν η Opel παρουσίασε το θρυλικό Experimental GT. H παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Experimental θα πραγματοποιηθεί στη φετινή Έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023).