Πριν από περίπου ενάμιση μήνα η Nissan παρουσίασε το γρηγορότερο Juke (Nissan Juke R 2.0), το οποίο υποσχέθηκε ότι θα το δούμε και στην παραγωγή. Οι Ιάπωνες κρατούν την υπόσχεσή τους, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 17 μονάδες. Χαρακτηριστικό είναι πως το προηγούμενο μικρό ιαπωνικό πυραυλάκι είχε παραχθεί με μόλις 25 κομμάτια. Παρ’ όλα αυτά οι Ιάπωνες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερη παραγωγή, ανάλογα τη ζήτηση.

nissan juke r 2Η κατασκευή έχει γίνει από ελαφρά υλικά, προκειμένου να έχει χαμηλό βάρος, ενώ το αμάξωμα είναι ντυμένο με carbon. Το νέο Juke R 2.0 ξεχωρίζει αμέσως από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τη νέα μάσκα, τα πίσω φωτιστικά σώματα, καθώς και τους προφυλακτήρες. Οι αλλαγές συνεχίζονται με τους νέους θόλους στα φτερά, τα LED εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, καθώς και τις νέες ζάντες αλουμινίου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 twin – turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 66,4 κιλά. Δυστυχώς το 0 – 100 δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά οι 108 περισσότεροι ίπποι από το προηγούμενο Juke R είναι σίγουρο ότι θα μειώσουν το χρόνο.

nissan juke r 3Μπορεί ορισμένοι στην ανάγνωση των χαρακτηριστικών να έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τους εαυτούς τους στη θέση του οδηγού, όμως λείπει ένα τελευταίο κομμάτι του πάζλ και δεν είναι άλλο από την τιμή του. Αν αναλογιστούμε πως το προηγούμενο μοντέλο κόστιζε 450.000€, είναι σίγουρο πως το καινούργιο θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο παραπάνω. Η επιλογή δική σας.