Το Subaru Tecnica International (STI), το νούμερο ένα του μηχανοκίνητου τμήματος της Fuji Heavy Industries, εγκαινιάζει μια περιορισμένη έκδοση, η οποία βασίζεται στο WRX S4. Το μοντέλο θα είναι προς πώληση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 4 Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 12 Μαρτίου του 2017. Για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης στην οδήγηση, το WRX S4 tS κληρονομεί κάποια χαρακτηριστικά του S207, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του STI lineup, ενώ παράλληλα το μοντέλο υιοθετεί προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το EyeSight της ιαπωνικής εταιρείας.

subaru-wrx-s4-ts-2

Ενώ η ροπή του κινητήρα κατά την επιτάχυνση έχει ενισχυθεί κατά 10% με τη χρήση τροποποιημένων τμημάτων εισαγωγής και εξαγωγής αέρα, η προσθήκη λαδιού στο ψυγείο, βελτιώνει την απόδοση του Sport Lineartronic. Όπως και με το S207, ο χειρισμός ενισχύεται με την προσθήκη των αρχικών χαρακτηριστικών του STI, συμπεριλαμβανομένης μιας ευέλικτης μπάρας, η οποία δίνει στην εμπρός ανάρτηση της Bilstein ρυθμιζόμενη απόσβεση, καθώς και το σύστημα Active Torque Vectoring, τα οποία συνδυάζονται, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ισχυρή αλλά και ευέλικτη οδήγηση, ακόμα και στις δυσκολότερες στροφές. Οι επιδόσεις της πέδησης έχουν ενισχυθεί με τα φρένα της Brembo.

Το νέο μοντέλο έρχεται με ιδιαίτερα ξεχωριστές προδιαγραφές. Στο εξωτερικό περιλαμβάνονται σχεδιασμένες όπως στο STI, ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 19” και διαστάσεις ελαστικών 255/35, κόκκινο ριγέ στο πλέγμα της μάσκας εμπρός και στον πίσω προφυλακτήρα, μεγάλη αεροτομή, μαύρη κεραία στην οροφή με τη μορφή καρχαρία, ενώ το εσωτερικό διαθέτει Bucket καθίσματα της Recaro και ένα αποκλειστικό φωτεινό ταχύμετρο.

subaru-wrx-s4-ts-3

Επιπλέον, θα υπάρχει και το “NBR Challenge Package”, με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία τιμά τη νίκη της Subaru στην κατηγορία SP3T στον 24ωρο αγώνα του 2015 και του 2016 στο Nurburgring. Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα από το γνώριμο Boxer κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,8 κιλά. Το πόσα μοντέλα θα διατεθούν θα φανεί από τη ζήτηση όμως όπως αναφέραμε το Μάρτιο του 2017 θα σταματήσει η συγκεκριμένη έκδοση, η οποία θα ισχύει μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας.