Η Renault παρουσίασε τις αγωνιστικές εκδόσεις του Clio για όποιους θέλουν το κάτι παραπάνω στους αγώνες. Πρόκειται για τις εκδόσεις Cup, Rally και RX που υπόσχονται έντονες συγκινήσεις σε όποιον βρεθούν μπροστά από τιμόνι τους. Οι Γάλλοι επέλεξαν το GP της F1 που έγινε στην πίστα Paul Ricard για να τα παρουσιάσουν και το κοινό ενθουσιάστηκε.

Η Renault Sport Racing επέλεξε τα νέα αγωνιστικά μοντέλα της να είναι για όσους θέλουν να τρέξουν σε ασφάλτινους ή χωμάτινους αγώνες ενιαίου και όχι μόνο. Το μήκος τους είναι 4,05 μέτρα, το πλάτος 1,99 μέτρα, το ύψος 1,40 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,57 μέτρα. Εξωτερικά δεν έχουν διαφορές από τα Clio R.S. που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τα τρία μοντέλα Cup, Rally και RX θα διαθέτουν τον TCe κινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και την μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Sadev, ενώ υπάρχει και το μπλοκέ διαφορικό της ZF. Επιπλέον, τα αγωνιστικά Clio διαθέτουν διαφορετικές αναρτήσεις, συμπλέκτη της Zachs και ελαστικά της Michelin.

Για όσους ενδιαφέρονται τα τρία αγωνιστικά Renault Clio Cup, Rally και RX θα ξεκινήσουν τις παραγγελίες από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2020. Τέλος, οι Γάλλοι ανέφεραν πως σε όποιον αποκτήσει ένα από τα μοντέλα τους θα προσφέρει ένα κιτ βελτίωσης ανεξάρτητα τη χώρα αγοράς. Όσοι τρέχετε σε αγώνες ετοιμαστείτε για νέες περιπέτειες.