Μπορεί το Viva Rocks της βρετανικής Vauxhall να βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη, ωστόσο η Ευρώπη θα έχει την ευκαιρία να λάβει μια νέα έκδοση του Karl, ενός αυτοκινήτου για τις ανάγκες της πόλης. Η Opel αποκάλυψε μια νέα έκδοση του μικρότερου αυτοκινήτου της, το Opel Karl Rocks, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

opel-karl-rocks-2Στο Ηνωμένο Βασίλειο το Karl ονομάζεται Vauxhall Viva, και η ονομασία Rocks, η οποία χρησιμοποιείται επίσης και από το Adam, δηλώνει ότι αυτό είναι ένα ελαφρώς υπερυψωμένο μοντέλο, με την έκδοση να καλύπτει τον προϋπολογισμό για αυτοκίνητο πόλης. Η Vauxhall εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει το Viva Rocks, ωστόσο, οι υποψήφιοι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να αγοράσουν το Viva στην υπάρχουσα τυποποιημένη μορφή του προς το παρόν. Ένας εκπρόσωπος της Vauxhall ανέφερε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Karl Rocks είναι υψηλότερο κατά 18 χιλιοστά, από το απλό Karl, ενώ διαθέτει μια πιο τραχιά εμφάνιση τόσο στους προφυλακτήρες, όσο και στους θόλους των τροχών. Επιπλέον, υπάρχουν ράγες στην οροφή και νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15”. Στο εσωτερικό, διατίθενται καθίσματα, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση, από ύφασμα, ενώ υπάρχουν και πλάκες στα μαρσπιέ προκειμένου να προσδώσουν μια πιο σκληρή εμφάνιση στο μικρό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.

opel-karl-rocks-3Από μηχανικής πλευράς ακόμη δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης ή τις τιμές, αλλά πιθανολογείται ότι θα έχει τον ίδιο  βενζινοκινητήρα με το Karl χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 74 ίππους, ενώ θα υπάρχει επιλογή μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Αργότερα είναι πιθανό να διατεθεί και ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ίδιας χωρητικότητας, με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, ο οποίος θα αντικαταστήσει το Vauxhall Viva.