Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Nissan Micra

ByXenofwntas

20/07/2023 ,

Φαίνεται πως τα μικρά μοντέλα των αυτοκινήτων ένα ένα έχουν αρχίσει και ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Μετά το τέλος της παραγωγής του Ford Fiesta, έτσι και η Nissan ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Micra. Το μικρό ιαπωνικό μοντέλο προφανώς πέφτει και αυτό θύμα των SUV, αλλά και των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Αν και η οριστική απόφαση είχε παρθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η παραγωγή που έτρεχε και μετά να σταματήσει οριστικά.

Ύστερα λοιπόν από 41 χρόνια και 5 γενιές το Micra οδεύει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφήνοντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις σε αυτούς που το έχουν αποκτήσει ή πέρασε κάποτε από τα χέρια τους. Όπως όλα δείχνουν η σύμπραξη Nissan-Renault-Mitsubishi θα δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι ο αντικαταστάτης του Micra, έχοντας όμως πολλά κοινά με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς οι πληροφορίες το θέλουν να βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, ενώ θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που πιθανότατα θα φτάνει τους 150 ίππους.

Για όποιον ενδιαφέρεται ακόμα για το Micra δυστυχώς θα πρέπει να κοιτάξει για κάτι άλλο, αφού ήδη στη χώρα μας έχει αφαιρεθεί από τον τιμοκατάλογο, με το Leaf να είναι το μόνο μοντέλο που παραμένει στην κατηγορία των αυτοκινήτων που δεν είναι SUV, αφού όλοι η υπόλοιπή γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας αποτελείται μόνο από αυτά.