Ολοκληρώνεται και σταματάει η παραγωγή του Mazda 6 στην Ιαπωνία

ByXenofwntas

31/01/2024 ,

Το Mazda 6 είναι το Sedan οικογενειακό αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας. Το εν λόγω μοντέλο βρίσκεται στην αγορά αυτοκινήτου από το 2002 και ύστερα από 22 χρόνια ίσως είναι η ώρα να αποσυρθεί, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες για την εγχώρια αγορά όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή τον Απρίλιο θα σταματήσει και τις πωλήσεις του.

Αν και ουσιαστικά από το 2012 παραμένει το ίδιο μοντέλο με κάποια facelift, έχει σημειώσει έναν σημαντικό αριθμό πωλήσεων που ικανοποιεί τόσο τους Ιάπωνες, όσο και τους άλλους εμπόρους ανά τον κόσμο. Φυσικά, όπως είναι γνωστό το τελευταίο κάστρο που έχει μείνει είναι η Ευρώπη, αφού το Mazda 6 έχει σταματήσει τόσο στις Η.Π.Α. (2021), όσο και στη Μεγάλη Βρετανία (2023).

Ο λόγος της ολοκλήρωσης της παραγωγής του ιαπωνικού μοντέλου και η μη συνέχιση του δεν είναι άλλος από το ενδιαφέρον του κοινού στα SUV μοντέλα. Άλλωστε αυτό φάνηκε και από τη δήλωση του Joachim Kunz, επικεφαλή της Mazda στην Ευρώπη στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, ο οποίος ανέφερε. “Θα ήταν πολύ ωραίο ο διάδοχος του Mazda 6 να βασιζόταν στη νέα πισωκίνητη Large Architecture της εταιρίας και να φορούσε το νέο 6κύλινδρο κινητήρα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικό να πουλάμε SUV”.

Για όσους ακόμα το θέλουν πιθανό να υπάρχει απόθεμα στην ελληνική αγορά, αφού βρίσκεται ακόμα στον τελευταίο τιμοκατάλογο της Mazda στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε πως το Mazda 6 διαθέτει τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τους 145 ή 165 ίππους, καθώς και αυτόν των 2,5 λίτρων, με τους 194 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από 36.790€ για την έκδοση με τους 145 ίππους, από 37.565€ για την έκδοση με τους 165 ίππους και από 44.544€ για την έκδοση με τους 194 ίππους.