Ο Daniel Ricciardo, μετά την ολοκλήρωση του GP της Μαλαισίας και την επεισοδιακή του νίκη, την ώρα που ήταν στο βάθρο και ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Αυστραλίας, φανέρωσε τη συναισθηματική του πλευρά, ενώ λίγο αργότερα αφιέρωνε τη νίκη του στον αδικοχαμένο Jules Bianchi.

f1-ricciardo-3Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ricciardo ανέφερε “Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την τελευταία νίκη μου, και αισθάνομαι ότι σε αυτό το διάστημα έχουν συμβεί πολλά.  Η απώλεια του Jules ήταν σίγουρα μια στιγμή που μου άλλαξε τη ζωή, αφού δεν έχασα έναν ανταγωνιστή, αλλά ένα φίλο. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Θα ήθελα να είχα κερδίσει νωρίτερα, και να του το αφιέρωνα λίγο νωρίτερα”.

“Από εκείνη την ημέρα σίγουρα έχω αλλάξει, προς το καλύτερο θεωρώ. Εκτιμώ πολύ περισσότερο τα πάντα από τη θέση που βρίσκομαι. Σήμερα κέρδισα έναν αγώνα στη Formula 1. Είναι άλλο ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και έτσι σίγουρα αυτή η νίκη είναι για εκείνον”. Ο Bianchi απεβίωσε στις 17 Ιουλίου 2015, 9 μήνες μετά το τρομακτικό του ατύχημα κατά τη διάρκεια του Ιαπωνικού GP το 2014 και ενώ παρέμενε σε κώμα μέχρι το θάνατό του.

f1-ricciardo-2Ο Ricciardo παράλληλα κατέβαλλε τα εύσημα στον ομόσταβλό του Verstappen, με τον οποίο, όπως δήλωσε απόλαυσε την on – track μονομαχία. Οι δυο τους αγκαλιάστηκαν στο parc ferme, ενώ ο Ricciardo δήλωσε ότι η σκληρή, αλλά δίκαιη μονομαχία τους είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αλληλοσεβασμός τους. “Ήταν δίκαιος και καθαρός ο αγώνας με τον Max και ήταν διασκεδαστικό. Αυτό ήταν το καλύτερο μέρος, που νομίζω ότι το απολαύσαμε αμφότεροι. Είδα ότι είχαμε μια ευκαιρία, και ήμουν αποφασισμένος να μην την αφήσω να πάει χαμένη. Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε πολύ να ήταν σε αυτή τη θέση, αλλά είναι έντιμος και δίκαιος και νομίζω ότι σήμερα μπορούμε και οι δύο να έχουμε ψηλά το κεφάλι”.

“Έχουμε κερδίσει μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Νομίζω ότι η ομάδα είναι ευχαριστημένη με αυτό που έχουμε κάνει, είναι μια τρομερή ημέρα, πολύ συναισθηματική, αλλά και με φοβερή ένταση”. Τελικά, φαίνεται ότι το χαμόγελο αυτού του παιδιού από την Αυστραλία είναι πηγαίο και σίγουρο όχι προσποιητό. Σε μια εποχή που η φήμη και η δόξα είναι εύκολο να αλλάξουν τον οποιοδήποτε, εκείνος αντιστέκεται, δε ξεχνάει και δε ντρέπεται να εκφράσει τα συναισθήματά του.