Ο έκτος αγώνας για το φετινό Πρωτάθλημα της Formula E ολοκληρώθηκε στους δρόμους του Long Beach. O Nelson Piquet Junior ήταν ο νικητής του αγώνα, ο οποίος έγινε για και πάλι επί αμερικάνικού εδάφους. Ο Βραζιλιάνος πιλότος θέλοντας ή μη έκανε όσους τον παρακολούθησαν να θυμηθούν τον πατέρα του Nelson Piquet. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον τρόπο πανηγυρισμού στη νίκη, κρατώντας στο ένα χέρι το τρόπαιο του νικητή και στο άλλο το κράνος, θυμίζοντας απόλυτα τον πανηγυρισμό του πατέρα του. Ο μικρός βέβαια εξήγησε το λόγο, ο οποίος ήταν κάτι σαν φόρος τιμής στην πρώτη νίκη που έκανε ο πατέρας στην τότε F1 και έγινε στην ίδια περιοχή, με τη διαφορά ότι η νίκη αυτή τη φορά ήρθε για το μικρό στους δρόμους του Long Beach και όχι στην πίστα, την οποία νίκησε ο μπαμπάς του.

formula e 2Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα η μάχη γινόταν μεταξύ του Abt και του Nicolas Prost όπου έδιναν μάχη για το ποιος θα στρίψει πρώτος, με το Piquet να ακολουθεί, ενώ πιο πίσω η μάχη δινόταν μεταξύ των Sam Bird και Sebastien Buemi, οι οποίοι συγκρούστηκαν. Λίγο αργότερα ο Scott Speed έχανε τον έλεγχο προσκρούοντας στον τοίχο χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι σοβαρό, παρόλα αυτά όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του στην πίστα. Μετά την έξοδο του αυτοκίνητου ασφαλείας από την πίστα η μάχη δινόταν μεταξύ των Vergne, Prost, Piquet και Abt, όταν ο τελευταίος έχασε ουσιαστικά μονός του χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμη του μονοθεσίου με αποτέλεσμα να μείνει πίσω λόγω της γρήγορης αποφόρτισης.

Αργότερα το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανιζόταν και πάλι μέχρι να μαζευτούν τα συντρίμμια από τη σύγκρουση του Pic με τον Trulli. Ο Piquet εκείνη την ώρα ήταν άνετα μπροστά με τον Vergne να τον ακολουθεί, ενώ πιο πίσω παιζόταν η τρίτη θέση μεταξύ των Di Grassi και Buemi. Έτσι ο Βραζιλιάνος έκανε την πρώτη του νίκη στη Formula E αφιερώνοντας τη στον πατέρα του. Επόμενος αγώνας είναι στο κοσμοπολίτικο Μονακό στις 9 Μαΐου, όπου ο Brunno Senna θέλει να μιμηθεί τον νικητή του Long Beach με σκοπό να αφιερώσει την νίκη στον Αείμνηστο Ayrton Senna.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του GP Long Beach:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο
1. Nelson Piquet China Racing
2. Jean – Eric Vergne Andretti
3. Lucas Di Grassi Audi Sport ABT
4. Sebastien Buemi e. dams – Renault
5. Brunno Senna Mahindra Racing
6. Jerome d’ Ambrosio Dragon Racing
7. Antonio Felix da Costa Amlin Aguri
8. Jaime Alguersuari Virgin Racing
9. Loic Duval Dragon Racing
10. Stephane Sarrazin Venturi