Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το νέο Πρωτάθλημα του WRC πανηγυρίζοντας μια πολύ μεγάλη νίκη στο χιονισμένο Monte Carlo. Αν και δεν ξεκίνησε καλά ο Γάλλος οδηγός μένοντας πίσω από τις πρώτες ειδικές, κατάφερε να ανακάμψει αφήνοντας πίσω το μεγαλύτερο αντίπαλο του Sebastian Loeb.

wrc 2Ο Loeb έδειξε από την αρχή πως η επιστροφή του στο WRC θα είναι ιδανική όμως ένα λάθος που έκανε στην όγδοη ειδική τον άφησε μακριά από τη νίκη. Η νέα χρονιά όμως και πάλι δεν ήταν αισιόδοξη για τον γνωστό μας Robert Kubica, ο οποίος είχε προβλήματα με το Ford Fiesta RS WRC, με αποκορύφωμα αυτό με το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου. Αν και ο Πολωνός προσπάθησε τις επόμενες ημέρες τελικά εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα.

Έτσι την καρό σημαία έλαβε ο Sebastien Ogier, με δεύτερο τον ομόσταβλο του Jari – Matti Latvala, κάνοντας για μια ακόμη φορά πάρτυ τα Volkswagen Polo R WRC. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen, ολοκληρώνοντας το πανηγύρι της Volkswagen. Στην 4η θέση υπήρξε το πρώτο Citroen DS3 WRC, του Mads Ostberg, ενώ την 6άδα συμπλήρωσαν ο Thierry Neuville και ο Dani Sordo με τα δύο Hyundai i20 WRC.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα του Rally Monte Carlo:

Θέση Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος
1. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 3:36:40.2
2. Jari – Matti Latvala – Miikka Anttila Volkswagen Polo R WRC +0.58
3. Andreas Mikkelsen – Ola Floene Volkswagen Polo R WRC +2:12.3
4. Mads Ostberg – Jonas Andersson Citroen DS3 WRC +2:43.6
5. Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul Hyundai i20 WRC +3:12.1
6. Dani Sordo – Mark Marti Hyundai i20 WRC +3:12.9
7. Elfyn Evans – Daniel Barritt Ford Fiesta RS WRC +5:23.7
8. Sebastien Loeb – Daniel Elena Citroen DS3 WRC +8:34.7
9. Kris Meeke – Paul Nagle Citroen DS3 WRC +9:54.8
10. Martin Prokop – Jan Tomanek Ford Fiesta RS WRC +10:55.6