Ο Meeke ο μεγάλος νικητής στο Rally Αργεντινής

ByXenofwntas

27/04/2015

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους αγώνες του WRC να βλέπουμε το Sebastien Ogier. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ο Ogier αλλά και τα υπόλοιπα Volkswagen, με αποτέλεσμα o Kris Meeke με το Citroen DS3 WRC να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη για τον ίδιο και την ομάδα του.

wrc argentina 2Ο Βόρειο – Ιρλανδός αφιέρωσε τη νίκη του στο αείμνηστο Colin McRae, ο οποίος είναι και το είδωλο του. Η Citroen κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να δει τα DS3 WRC να κάνουν το 1 – 2 με το Mads Ostberg να τερματίζει δεύτερος, ενώ παράλληλα ανέβηκε δεύτερος και στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Το βάθρο του αγώνα ολοκλήρωσε ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta RS WRC, ενώ ακολούθησαν οι Prokop, Sordo και Al Qassimi.

O Sebastien Ogier από την πρώτη κιόλας ημέρα του Rally Αργεντινής εγκατέλειψε την προσπάθεια του λόγο προβλήματος στο σωλήνα της ροής καυσίμου, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Αυτό όμως που σημάδεψε τον αγώνα εκτός της νίκη του Meeke ήταν το τρομακτικό ατύχημα που έγινε το Σάββατο όταν ο Haydden Paddon μετά από ένα άλμα που είχε έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στους θεατές τραυματίζοντας 6 ανθρώπους. Από αυτούς οι δύο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο, ενώ οι άλλοι τέσσερις με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κόρδομπα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από έναν που είναι στην εντατική μονάδα θεραπείας με πολλαπλά κατάγματα.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του Rally Αργεντινής:

Θέση Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος
1. Kris Meeke – Paul Nagle Citroen DS3 WRC 3:41:44.9
2. Mads Ostberg – Jonas Andersson Citroen DS3 WRC +18.1
3. Elfyn Evans – Daniel Barritt Ford Fiesta RS WRC +3:27.4
4. Martin Prokop – Jean Tomanek Ford Fiesta RS WRC +6:26.1
5. Dani Sordo – Marc Marti Hyundai i20 WRC +10:46.7
6. Khalid Al Kassimi – Chris Patterson Citroen DS3 WRC +11:19.9
7. Abdulaziz Al – Kuwari – Marshall Clarke Ford Fiesta RRC +16:02.6
8.  Diego Dominguez – Edgardo Galindo Ford Fiesta R5 +18:48.2
9. Gustavo Saba – Diego Cagnotti Skoda Fabia S2000 +21:20.6
10. Federico Villagra – Diego Curletto Ford Fiesta R2000 +25:19.6