Εχθές η Red Bull Racing ανακοίνωσε πως θα φύγει στο τέλος της χρονιάς ο Sergio Perez. Σήμερα ανακοίνωσε επίσημα πως τη θέση του θα πάρει ο Liam Lawson για το 2025. Έτσι το δίδυμο της Red Bull Racing για τη νέα χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 θα είναι Verstappen-Lawson.
Ο Liam Lawson ήταν το φαβορί να πάρει τη θέση του Perez, παρότι στους αγώνες που συμμετείχε δεν έφερε τα αποτελέσματα που θα ήθελαν στη Red Bull Racing, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι ένας ταλαντούχος οδηγός. Εξάλλου θυμίζουμε πως είχε αντικαταστήσει και τον Daniel Ricciardo για όσο καιρό ήταν τραυματίας.
“Το να ανακοινωθώ ως οδηγός της Oracle Red Bull Racing είναι ένα όνειρο ζωής για μένα, δήλωσε ο Lawson. “Αυτό είναι κάτι για το οποίο ήθελα και δούλευα από τότε που ήμουν 8 ετών. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι μέχρι τώρα. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του VCARB για την υποστήριξή τους, οι τελευταίοι 6 αγώνες έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην προετοιμασία μου για αυτό το επόμενο βήμα”.
Ο Lawson συνέχισε λέγοντας: “Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Christian Horner, τον Helmut Marko και όλη την οικογένεια της Red Bull που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί με τον Max και θα μάθω από έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μάθω από την πείρα του. Ανυπομονώ να ξεκινήσω”.
Ο Christian Horner δήλωσε “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Liam Lawson θα ενταχθεί στην ομάδα το 2025. Οι επιδόσεις του Liam κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του με τη Visa Cash App Racing Bulls έχουν δείξει ότι δεν είναι μόνο ικανός να προσφέρει δυνατά αποτελέσματα, αλλά ότι είναι επίσης ένας πραγματικός πιλότος, που δε φοβάται να αντιμετωπίσει τους καλύτερους και να φτάσει στην κορυφή. Η άφιξή του συνεχίζει τη μακρά ιστορία της ομάδας να προωθείται από το Red Bull Junior Program και ακολουθεί τα χνάρια των οδηγών που κερδίζουν πρωτάθλημα και αγώνες, όπως ο Sebastian Vettel και φυσικά ο Max Verstappen”.