Ο οδηγός της Toro Rosso, Daniil Kvyat, επιβεβαίωσε ότι μπορεί να επιδιώξει να συνεχίσει σε  ομάδα εκτός της Red Bull το 2017. Ο Ρώσος οδηγός βρισκόταν υπό εξονυχιστικούς ελέγχους το περισσότερο διάστημα της σεζόν, με το πιο πρόσφατο να είναι το Grand Prix του Μονακό, όπου υπέστη μια ποινή τριών θέσεων για τη σύγκρουση που είχε με τον οδηγό της Renault, Kevin Magnussen.

f1 kvyat 1Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το εάν θα πρέπει να εξετάζει και άλλες επιλογές ή δεν το σκέφτεται, ο πιλότος της Red Bull απάντησε “Ναι, είχα τον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, δίνω απόλυτα το καλύτερό μου για την Toro Rosso και θέλω να ανταμείψω αυτή την ομάδα με αρκετούς βαθμούς. Αλλά δε μπορείς να ξεκινήσεις έναν αγώνα, με το σκεπτικό ότι το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μαζέψεις βαθμούς, είναι αρκετά απογοητευτικό. Θέλω να δώσω τα πάντα σε αυτήν την ομάδα, όμως όταν τα πάντα πηγαίνουν στραβά, τότε κοιτάς να αλλάξεις την κατάσταση”.

Με τη μόνη επιτυχία αυτής της σεζόν να είναι με ένα βάθρο στην Κίνα, ο 23χρονος οδηγός επέμενε ότι σκέφτεται μόνο να περάσει το υπόλοιπο του 2016 και να έχει καλές εμφανίσεις, γεγονός που θα έκανε την απόφασή του πολύ πιο εύκολη. “Συνήθως προσπαθώ να κάνω τα πράγματα με το δικό μου τρόπο, αλλά εάν χρειαστώ κάποιον, πάντα θα έχω κάποιον πίσω μου. Αλλά από τη στιγμή που είναι νωρίς, αν χρειαστώ κάποιον, τότε θα έχω βοήθεια έξω από την Red Bull”, όπως δήλωσε.

f1 kvyat 3“Πρώτα θέλω να επικεντρωθώ σε αυτούς τους αγώνες, θέλω να έχω καλά αποτελέσματα με την Toro Rosso, αφού είναι πιο εύκολο να πάμε μπροστά με καλά αποτελέσματα στο χέρι μας. Δε θα το αφήσω για πολύ αργά, ο καθένας είναι άνθρωπος και μπορεί να μιλήσει. Εάν χρειάζεται να μιλήσουμε, θα μιλήσουμε. Όταν υπάρχει χρόνος να ειπωθεί κάτι στα ΜΜΕ, θα σας ενημερώσω. Αυτή τη στιγμή όμως, δε θέλω να πω τίποτα άλλο”.

Ο πιλότος από τη Ρωσία φαίνεται αρκετά προβληματισμένος σχετικά με το μέλλον του, όμως εμείς πιστεύουμε πως ίσως ο Kvyat δε θα έπρεπε να τιμωρηθεί τόσο σκληρά από τη Red Bull. Όπως φαίνεται ο Ρώσος δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει ότι προσέφερε από την αρχή της χρονιάς, αφού έχει απογοητευτεί πλήρως. Ο χρόνος μένει να δείξει αν θα συνεχίσει με αυτή τη στάση, η στην πορεία θα ξαναβρεί τον εαυτό του.