Με αφορμή το ερχόμενο Grand Prix της Σιγκαπούρης το Βρετανικό Sky Sports ξεκινά μια σύγκριση μεταξύ του θρύλου της F1, Ayrton Senna και του Lewis Hamilton. Αφορμή αυτού του γεγονότος είναι ότι ο Βρετανός απέχει μόλις μια νίκη για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου. Ο Lewis Hamilton έχει αναφέρει από παιδί πως το είδωλό του είναι ο Ayrton Senna. Μετά από αρκετά χρόνια, και πιθανότητα στη Σιγκαπούρη, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα δίπλα σε αυτό του Βραζιλιάνου.

f1 hamilton-senna 2Ο Ayrton Senna στην καριέρα του, μέχρι να φύγει άδοξα για τη γειτονιά των αγγέλων, είχε εκκινήσει σε 161 αγώνες, συμπληρώνοντας 41 νίκες. Ο Lewis Hamilton είναι έτοιμος να ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ, αφού μέχρι και τον αγώνα της Monza έχει εκκινήσει σε 160 αγώνες, λαμβάνοντας 40 νίκες. Επιπλέον, τα νούμερά τους είναι τόσο κοντά, αφού ο Βραζιλιάνος έχει ανέβει στο πόντιουμ 80 φορές. και ο Βρετανός 81. Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης ο Senna βρέθηκε 87 φορές, ενώ ο Hamilton 84. Εκεί όμως που ο Βρετανός απέχει αρκετά είναι οι pole positions, οι οποίες είναι 49, σε αντίθεση με το Senna που είχε 65.

Σίγουρα τα νούμερα των δυο πιλότων είναι πολύ κοντά. Αυτό όμως που δεν έχει περιθώρια σύγκρισης είναι το πώς ήταν η κατασκευή των μονοθεσίων σε σχέση με το σήμερα. Οι πιλότοι της δεκαετίας του ΄90 ουσιαστικά μέχρι και το θάνατο του Ayrton Senna δεν είχαν σχεδόν καμία βοήθεια στο οδηγικό κομμάτι. Αντίθετα πλέον, τα μονοθέσια έχουν αρκετές ηλεκτρονικές βοήθειες, οι οποίες ωστόσο δεν αναιρούν τις ικανότητες των οδηγών. Παρ’ όλα αυτά, το επίπεδο οδήγησης παλαιότερα ήταν σαφώς πιο δύσκολο. Την Κυριακή ο Lewis Hamilton ίσως ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Ayrton Senna, αλλά κατά την άποψή μας, κανείς δε μπορεί να συγκριθεί μαζί του.