Στο χθεσινό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία ο Fernando Alonso τερμάτισε αρχικά τρίτος παρότι δέχθηκε ποινή 5” για λάθος θέση του μονοθεσίου στην εκκίνηση. Οι αγωνοδίκες όμως μετά το τέλος του αγώνα αποφάσισαν να τιμωρηθεί με νέα ποινή 10” ο Alonso γιατί δεν εκτίθηκε σωστά η ποινή των 5” στα pit.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Aston Martin προχώρησε σε έφεση, με τους αγωνοδίκες να την κάνουν τελικά δεκτή και έτσι ο Ισπανός οδηγός μπορεί και πάλι να πανηγυρίσει το 100 Podium της καριέρας του. Ο λόγος της ποινής των 10” ήταν επειδή στο τέλος του αγώνα η ανάλυση έδειξε πως ακουμπούσε στο μονοθέσιο ένας γρύλος πριν ολοκληρωθούν τα 5”.

Οι αγωνοδίκες πάτησαν στο άρθρο 54.4 c, το οποίο λέει “Όσο ένα αυτοκίνητο παραμένει σταθμευμένο στα pits ως αποτέλεσμα επιβληθείσας ποινής απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε εργασία επάνω σε αυτό μέχρι να παρέλθει ο χρόνος της ποινής αυτής”. Από τη βρετανική ομάδα ισχυρίστηκαν πως ο γρύλος που ακουμπούσε το μονοθέσιο δεν αποτελεί εργασία. Έτσι μετά την έφεση της Aston Martin οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την επιστροφή της τρίτης θέσης στον Alonso.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση λέει τα εξής “Δεν υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για το ότι η επαφή ενός γρύλου με το μονοθέσιο συνιστά εκτέλεση εργασίας σε αυτό. Υπό αυτές τις συνθήκες αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέψουμε την προηγούμενη απόφασή μας σχετικά με το αυτοκίνητο Νο 14”. Με όλα αυτά τελικά ο Fernando Alonso μπορεί και πάλι να πανηγυρίσει τα 100 Podium. Πάντως τελικά φαίνεται πως έγιναν όλα άνω κάτω χωρίς λόγο.