Ο Daniel Ricciardo στην AlphaTauri έως το τέλος της σεζόν

Η AlphaTauri προχώρησε σε μια πολύ σημαντική αλλαγή τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν που διανύουμε. Πιο συγκεκριμένα η ιταλική ομάδα που είναι θυγατρική της Red Bull Racing προχώρησε στην αντικατάσταση του Nick De Vries, με τον Daniel Ricciardo για τους 12 αγώνες που απομένουν, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο αγώνα στην Ουγγαρία. “Η Scuderia AlphaTauri ανακοινώνει ότι ο Daniel Ricciardo θα ενταχθεί στην ομάδα ως δανεικός από τη Red Bull Racing για το υπόλοιπο της σεζόν της Formula 1, ξεκινώντας από το επερχόμενο Grand Prix της Ουγγαρίας”, ανέφερε η ομάδα σε δήλωσή της.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην πίστα με την οικογένεια της Red Bull”, είπε ο Ricciardo σε ανάρτηση που έκανε στα Social Media, αφού προηγουμένως ήταν εντυπωσιακός στις δοκιμές στο Silverstone. “Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Daniel ξανά στην ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις οδηγικές του ικανότητες, ενώ γνωρίζει ήδη πολλούς από εμάς, οπότε η ενσωμάτωσή του θα είναι εύκολη και άμεση. Η ομάδα θα επωφεληθεί επίσης πολύ από την εμπειρία του, καθώς είναι 8 φορές νικητής σε Grand Prix της Formula 1”, σχολίασε ο Franz Tost, Διευθυντής Ομάδας της AlphaTauri.

Αυτή η κίνηση της Red Bull Racing ίσως αποφορτίσει λίγο τον Sergio Perez, χωρίς όμως να φύγει εντελώς η πίεση από πάνω του, αφού ουσιαστικά αυτή ίσως να είναι η ευκαιρία του Ricciardo για μια καλύτερη θέση την επόμενη χρονιά. Όπως και να έχει πάντως η τρέλα του Αυστραλού οδηγού μας έχει ήδη λείψει.