Το Juke είναι ένα SUV της Nissan, το οποίο εμπνέει όπως φαίνεται τη Warner Bros Pictures για τη νέα ταινία του Batman. Η ιαπωνική εταιρεία υπέγραψε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία για να χρησιμοποιηθεί το Juke για τις ανάγκες της ταινίας. Μέσα σε όλα αυτά η Nissan δημιούργησε μια ειδική έκδοση του Juke με την ονομασία Kiiro.  

H έκδοση θα είναι περιορισμένη και θα διαθέτει το χρώμα Ceramic Grey, το οποίο θα συμπληρώνεται από τις Spiced Lemon λεπτομέρειες στο μαρσπιέ και στους προφυλακτήρες. Επιπλέον, στα πλαϊνά πάνω από τις πόρτες και στα καπάκια των καθρεπτών υπάρχουν σύμβολα καθώς και η ονομασία Kiiro που προδίδει το μοντέλο. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα με τις κίτρινες ραφές, οι οποίες συνεχίζουν στο κεντρικό υποβραχιόνιο, τις μπροστινές πόρτες και στο ταμπλό. Πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων υπάρχει ένα ειδικό ταμπελάκι που υποδηλώνει την έκδοση.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα στο Nissan Juke Kiiro, αφού τροφοδοτείται από τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 114 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ για όσους θέλουν μπορεί να υπάρξει το αυτόματο κιβώτιο με τα paddle shift πίσω από το τιμόνι.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης της TomTom με ζωντανή ενημέρωση για την κίνηση. Παράλληλα υπάρχουν τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρεται και το Google Assistant.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχει πληθώρα από συστήματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας και σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου.

Όπως αναφέραμε η έκδοση θα είναι περιορισμένη με τους Ιάπωνες να τονίζουν πως θα δημιουργηθούν μόλις 5.000 κομμάτια, τα οποία είναι αυτονόητο πως θα γίνουν ανάρπαστα. Τώρα πόσα και αν θα έρθουν στην ελληνική αγορά είναι ακόμα άγνωστο, αλλά είμαστε σίγουροι πως κάποιοι θα τα προτιμήσουν.