Με τους Tifosi να αποδοκιμάσουν έντονα στο τέλος του αγώνα ο Max Verstappen πήρε την 31η νίκη της καριέρας του και 11η φετινή. Ο λόγος των έντονων αποδοκιμασιών είναι ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας που έμεινε για 6 γύρους στην πίστα μετά την εγκατάλειψη του Ricciardo. Δεύτερος ήταν ο Charles Leclerc, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν ο George Russell.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Charles Leclerc έμεινε στην κορυφή, με τους Russell και Ricciardo να ακολουθούν. Ο Norris έκανε πολύ κακή εκκίνηση χάνοντας θέσεις, ενώ ο Max Verstappen από 7ος βρέθηκε στην τέταρτη θέση δείχνοντας για άλλη μια φορά πως ήθελε τη νίκη. Την ίδια ώρα ο Hamilton κόβοντας το s της πρώτης στροφής έμεινε στην 19η θέση.

Στο δεύτερο γύρο ο Verstappen πέρασε τον Ricciardo και ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ στον 5ο γύρο μετά βρισκόταν πίσω από τον Leclerc, αφού είχε περάσει και τον Russell. Από τον 6ο γύρο ο Sainz έκανε μια φοβερή επίθεση περνώντας τους Vettel και Stroll, στον 8ο γύρο τον Zhou και στον 9ο τον De Vries ανεβαίνοντας στην 8η θέση. Την ίδια ώρα μπήκε ο Perez στα pit, ενώ ο Sainz συνέχισε τα προσπεράσματα στον Alonso στον 10ο γύρο, στον Norris στον 11ο (την ίδια ώρα εγκατέλειπε ο Vettel με το να βγαίνει η ένδειξη του VSC για λίγο) και τον Gasly στον 12ο γύρο για να ανέβει στην 5η θέση.

Στον 13ο γύρο ο Leclerc μπήκε στα pit, ενώ ο Sainz πέρασε τον Ricciardo ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Στον 17ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Stroll για να ανέβει στην 11η θέση. Στον 18ο γύρο ο Norris πέρασε τον Alonso, ανεβαίνοντας 7ος, ενώ στον 20ο γύρο οι Ricciardo και Ocon μπήκαν στα pit. Στον 22ο γύρο ο Perez πέρασε τον Bottas για την 9η θέση, ενώ στον 24ο γύρο ο Russell μπήκε στα pit. Στον ίδιο γύρο ο Perez πέρασε και τον Schumacher ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

Στον 26ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, ενώ ένα γύρο μετά ο Hamilton περνούσε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Στον 31ο γύρο μπήκε στα pit ο Sainz, ενώ ένα γύρο αργότερα εγκατέλειπε ο Alonso. Στον 33ο γύρο ο Sainz πέρασε τον Perez για την 6η θέση, ενώ στον 34ο γύρο μπήκαν στα pit οι Leclerc και Hamilton. Στον 36ο τους ακολούθησε ο Norris στα pit, ενώ στον 37ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Gasly για ανέβει στην 7η θέση.

Στον 38ο γύρο ο Hamilton κέρδισε μια ακόμη θέση περνώντας τον Ricciardo, ενώ στον 41ο γύρο εγκατέλειψε ο Stroll. Στον 43ο γύρο ο Perez μπήκε στα pit, ενώ στον 47ο γύρο η εγκατάλειψη του Ricciardo έφερε το Safety Car στην πίστα, με τους Russell, Leclerc, Sainz, Norris και Verstappen να μπαίνουν στα pit. Η απομάκρυνση για το μονοθέσιο του Ricciardo άργησε πάρα πολύ και έτσι ο τερματισμός έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, με τον Max Verstappen να παίρνει μια ακόμη νίκη και τους Tifosi να αποδοκιμάζουν έντονα, αφού δεν το SC να γίνει έστω ένας γύρος στο τέλος.

Η τελική εξάδα ήταν Verstappen, Leclerc, Russell, Sainz, Hamilton και Perez, με τον Verstappen να είναι πολύ κοντά στον τίτλο, αφού αναμένεται να τον πανηγυρίσει και μαθητικά ή στη Σιγκαπούρη ή στην Ιαπωνία. Σίγουρα η απογοήτευση ήταν μεγάλη που δεν είδαμε έστω ένα γύρο μάχης, αλλά όπως φαίνεται η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

Οι 10 πρώτοι του Italy GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-RBPT1:20:27.511
2.Charles LeclercFerrari+2.446
3.George RussellMercedes+3.405
4.Carlos SainzFerrari+5.061
5.Lewis HamiltonMercedes+5.380
6.Sergio PerezRed Bull Racing-RBPT+6.091
7.Lando NorrisMcLaren-Mercedes+6.207
8.Pierre GaslyAlphatauri-RBPT+6.396
9.Nyck De VriesWilliams-Mercedes+7.122
10.Zhou GuanyuAlfa Romeo-Ferrari+7.910

Η βαθμολογία της F1