Η Red Bull Racing πανηγύρισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην Formula 1, ύστερα από τη νίκη που σημείωσε ο Max Verstappen συμπληρώνοντας 13 νίκες στη σεζόν που διανύουμε. Ο Ολλανδός έδωσε μάχη στο τέλος με τον Lewis Hamilton που ήταν μπροστά, αλλά τελικά επιβλήθηκε του Βρετανού κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Hamilton έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Leclerc παρά την ποινή των 10 θέσεων.
Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Verstappen εκκίνησε καλύτερα από τον Sainz και βρέθηκε μπροστά, στη στροφή όμως ο Ισπανός οδηγός της Ferrari είχε επαφή με τον Russell κάνοντας τετακέ και έχοντας κλατάρισμα ελαστικού. Με αυτά όλα ο Stroll βρέθηκε στην Τρίτη θέση και ο Vettel στην 5η. Ο Sainz μπήκε στα pit στον 2ο γύρο για να εγκαταλείψει, ενώ ο Leclerc ανέβηκε στην 9η θέση.
Στον 5ο γύρο ο Russell πέρασε τον Stroll για την τρίτη θέση, ενώ την ίδια ώρα δέχθηκε ποινή 5” για το συμβάν με τον Sainz. Στον 11ο γύρο μπήκαν οι Bottas και Ricciardo στα pit, ενώ στον 12ο γύρο ο Leclerc πέρασε τον Vettel ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Στον 13ο γύρο μπήκε στα pit ο Hamilton, ενώ ένα γύρο μετά ακολούθησαν οι Verstappen και Russell. Στον 15ο γύρο μπήκε στα pit ο Perez και ο Norris, ενώ στον 16ο ακολούθησε ο Stroll. Την ίδια ώρα ο Hamilton ανέβηκε 3ος, ενώ στον 17ο γύρο ο Russell πέρασε τον Alonso για την 6η θέση.
Στον 18ο γύρο ο Bottas έχασε το μονοθέσιο μένοντας στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και να βγει στην πίστα το Safety Car. Ένα γύρο μετά μπήκαν στα pit οι Leclerc, Vettel, Alonso, Ocon, Schumacher και Magnussen. Στον 22ο γύρο είχαμε και πάλι αγώνα, αλλά πριν καν συμπληρωθεί γύρος ο Alonso είχε επαφή με τον Stroll, με τον Ισπανό να απογειώνεται να ακουμπάει στις μπαριέρες αλλά να συνεχίζει, ενώ ο Stroll εγκατέλειψε άμεσα.
Στον 26ο γύρο είχαμε και πάλι αγώνα. Στον 29ο γύρο ο Leclerc προσπάθησε να περάσει τον Perez, χωρίς αποτέλεσμα, για να γίνει τελικά ένα γύρο μετά ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 35ο γύρο μπήκαν στα pit οι Hamilton, Norris, ενώ στον 36ο γύρο ακολούθησαν ο Verstappen και ο Leclerc. Το λάθος των μηχανικών ανάγκασε τον Verstappen να μείνει πίσω από Hamilton και Leclerc, με τον Vettel να οδηγεί προσωρινά τον αγώνα.
Στον 37ο γύρο ο Russell μπήκε στα pit, ενώ στον 39ο γύρο ο Perez μπήκε στα pit. Την ίδια ώρα ο Verstappen προσπάθησε να περάσει τον Leclerc χωρίς αποτέλεσμα, αλλά τελικά ο Ολλανδός λίγο μετά κατάφερε να περάσει τον Μονεγάσκο. Στον 41ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Vettel περνόντας στην κορυφή, με το Γερμανό πιλότο της Aston Martin να μπαίνει στα pit ένα γύρο μετά. Στον 43ο γύρο ο Norris πέρασε τον Zhou μπαίνοντας στην 10άδα. Στον 44ο γύρο ο Norris πέρασε τον Albon για την 9η θέση, ενώ στον 46ο γύρο πέρασε και τον Ocon ανεβαίνοντας 8ος.
Στον 50ο γύρο ο Verstappen έφτασε και πέρασε τον Hamilton ανεβαίνοντας στην κορυφή. Στον 52ο γύρο ο Vettel πέρασε τον Albon για την 9η θέση, ενώ στον 55ο γύρο ο Russell μπήκε στα pit για να πάρει το βαθμό του ταχύτερου γύρου. Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία, με τον Verstappen νικητή, τον Hamilton δεύτερο και τον Leclerc τρίτο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Perez, 5ος ήταν ο Russell, ενώ την πρώτη 6άδα συμπλήρωσε ο Lando Norris.
Οι 10 πρώτοι του USA GP
Θέση | Οδηγός | Αυτοκίνητο | Χρόνος |
---|---|---|---|
1. | Max Verstappen | Red Bull Racing-RBPT | 1:42:11.687 |
2. | Lewis Hamilton | Mercedes | +5.023 |
3. | Charles Leclerc | Ferrari | +7.501 |
4. | Sergio Perez | Red Bull Racing-RBPT | +8.293 |
5. | George Russell | Mercedes | +44.815 |
6. | Lando Norris | McLaren-Mercedes | +53.785 |
7. | Fernando Alonso | Alpine-Renault | +55.078 |
8. | Sebastian Vettel | Aston Martin Aramco-Mercedes | +65.354 |
9. | Kevin Magnussen | Haas-Ferrari | +65.834 |
10. | Yuki Tsunoda | Alphatauri-RBPT | +70.919 |
Η βαθμολογία της F1