Νίκη Verstappen και 1-2 η Red Bull Racing στο Bahrain GP

Όπως τελείωσε την περσινή χρονιά ο Max Verstappen έτσι ξεκίνησε και τη φετινή σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός πιλότος έκανε μια από τις πιο εύκολες νίκες της καριέρας του, αφού ουσιαστικά μετά την πρώτη στροφή εξαφανίστηκε δείχνοντας πως και φέτος υπάρχει πιθανότητα να είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό για το πόσες νίκες θα κάνει. Το απόλυτο ξεκίνημα για τη Red Bull Racing ήρθε με τη δεύτερη θέση του Sergio Perez, με την Αυστριακή ομάδα να παίρνει το απόλυτο από το πρώτο GP. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Carlos Sainz, με τη Ferrari να δείχνει πως θέλει να παλέψει για κάτι καλύτερο.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Verstappen δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να μείνει στην κορυφή και μετά την πρώτη στροφή πλέον δεν είχε αντίπαλο. Leclerc και Russell κράτησαν τις θέσεις τους, ενώ ο Perez πέρασε το Sainz ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Πιο πίσω υπήρξε επαφή με τους Hulkenberg, Stroll και Bottas, με τον Hulkenberg να καταλήγει στα pi στον δεύτερο γύρο για αλλαγή πτέρυγας. Στον τρίτο γύρο ο Norris πέρασε τον Albon ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Την ίδια ώρα ο Russell πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Στον 5ο γύρο ο Piastri πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Στον 8ο γύρο ο Perez πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 10ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ ένα γύρο μετά ο Sainz πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Στον 12ο γύρο ο Leclerc και ο Russell μπήκαν στα pit, ενώ ένα γύρο μετά ακολούθησαν οι Perez, Piastri και Hamilton. Στον 14ο γύρο μπήκε στα pit ο Norris, ενώ στον 15ο γύρο ο Perez πέρασε τον Russell ανεβαίνοντας στην 6η θέση και ο Sainz μπήκε στα pit.

Στον 16ο γύρο μπήκαν στα pit ο Alonso και ο Albon. Στον 17ο γύρο ο Sainz πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας και πάλι στην τέταρτη θέση. Την ίδια ώρα ο Hamilton πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 8η θέση. Στον 18ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, ενώ ο Sainz πέρασε τον Russell ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 28ο γύρο ο Hamilton βγήκε για λίγο εκτός πίστας, ενώ ο Stroll μπήκε στα pit. Στον 32ο γύρο ο Russell μπήκε στα pit, ενώ στον 34ο ακολούθησαν ο Norris και ο Hamilton. Την ίδια ώρα ο Russell πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 6η θέση.

Στον 35ο γύρο μπήκαν στα pit ο Leclerc, ο Piastri και ο Tsunonda, ενώ ένα γύρο μετά ακολούθησαν οι Sainz και ο Ricciardo. Στον 37ο γύρο ο Norris πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 6η θέση, ενώ ο Perez μπήκε στα pit. Στον 38ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, ενώ στο 39ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Στον 42ο γύρο ο Alonso μπήκε στα pit, ενώ στον 45ο γύρο ο Alonso πέρασε τον Zhou ανεβαίνοντας στην 10η θέση. Στον 46ο γύρο ο Leclerc πέρασε τον Russell ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Στον 48ο γύρο ο Alonso πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην 9η θέση.

Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία με τον Max Verstappen να παίρνει μια πολύ εύκολη νίκη, ενώ ο Sergio Perez συμπλήρωσε το θρίαμβο για τη Red Bull Racing. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Carlos Sainz, ενώ ακολούθησαν οι Leclerc, Russell, Norris και Hamilton. Όπως είδαμε ο Max Verstappen ήρθε από πέρυσι με την ίδια ταχύτητα, αφού πάλι στην κυριολεξία εξαφανίστηκε αφήνοντας τους άλλους πιλότους να μάχονται για τις υπόλοιπες θέσεις. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να μη ζήσουμε μια μονότονη χρονιά και φέτος όπως και πέρυσι τουλάχιστον ως προς τη μάχη του τίτλου.

Οι 10 πρώτοι του Bahrain GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:31:44.742
2.Sergio PerezRed Bull Racing-Honda RBPT+22.457
3.Carlos SainzFerrari+25.110
4.Charles LeclercFerrari+39.669
5.George RussellMercedes+46.788
6.Lando NorrisMcLaren-Mercedes+48.458
7.Lewis HamiltonMercedes+50.324
8.Oscar PiastriMcLaren-Mercedes+56.082
9.Fernando AlonsoAston Martin Aramco-Mercedes+74.887
10.Lance StrollAston Martin Aramco-Mercedes+93.216

Η βαθμολογία της Formula 1