Νίκη Perez και 1-2 η Red Bull Racing στο Azerbaijan GP

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 έγινε στην πίστα του Azerbaijan. Εκεί ο Sergio Perez κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη για τον ίδιο, ενώ ταυτόχρονα η Red Bull Racing έκανε το 1-2, αφού ο Max Verstappen τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Charles Leclerc, με τη Ferrari.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα στην κορυφή δεν είχαμε καμία αλλαγή με τον Leclerc να μένει στην κορυφή και τους Verstappen-Perez να ακολουθούν. Πιο πίσω ο Stroll πέρασε τον Norris, ενώ ο Albon είχε μια μικρή επαφή με τον Piastri. Στον 4ο γύρο η πίεση του Verstappen έφερε αποτέλεσμα, αφού πέρασε τον Leclerc και ανέβηκε στην κορυφή. Στον 6ο γύρο το ίδιο έκανε και ο Perez, αφού πέρασε και αυτός τον Leclerc ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Στον 10ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pit όπως και ο Norris, ενώ ο Alonso ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Την ίδια ώρα ο Nyck De Vries είχε επαφή στον τοίχο με αποτέλεσμα την κατάρρευση της ανάρτηση και την εγκατάλειψη.  Στον 11ο γύρο και ενώ ο Verstappen ήταν στα pit βγήκε η ένδειξη του Safety Car, με τον Verstappen να χάνει την κορυφή. Στον 12ο γύρο μπήκαν στα pit οι Perez, Sainz, Alonso, Leclerc, Russell, Hamilton και Stroll. Στον 14ο γύρο είχαμε και πάλι αγώνα, με τον Stroll να επιτίθεται και να περνάει τον Russell ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Λίγο αργότερα ο Alonso πέρασε τον Sainz και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Στον 15ο γύρο ο Verstappen πέρασε τον Leclerc και ανέβηκε στην δεύτερη θέση κυνηγώντας πλέον μόνο τον Perez. Στον 17ο γύρο ο Stroll είχε μια μικρή επαφή ευτυχώς χωρίς προβλήματα, ενώ στον 20ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Από εκείνη την ώρα δεν είχαμε κάτι αξιόλογο με τη διαφορά Perez-Verstappen να είναι 2,5”. Στον 33ο γύρο πιέζοντας ο Verstappen να μειώσει τη διαφορά από τον Perez ακούμπησε λίγο στον τοίχο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Perez ένα γύρο μετά, ευτυχώς όμως χωρίς συνέπειες και για τους δύο.

Στον 37ο γύρο είχαμε την εγκατάλειψη του Zhou, ενώ στον 46ο γύρο ο Norris πέρασε τον Hulkenberg μπαίνοντας στην πρώτη 10άδα. Στον 49ο γύρο ο Russell είχε μια μικρή έξοδο ευτυχώς χωρίς προβλήματα, ενώ ένα γύρο μετά μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών, με σκοπό να πάρει το βαθμό του ταχύτερου γύρου. Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία με τον Sergio Perez να κερδίζει και τον Max Verstappen να ακολουθεί και τη Red Bull Racing να πανηγυρίζει ένα ακόμη 1-2. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Charles Leclerc, ενώ ακολούθησαν οι Alonso, Sainz και Hamilton.

Οι 10 πρώτοι του Azerbaijan GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Sergio PerezRed Bull Racing-Honda RBPT1:32:42.436
2.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT+2.137
3.Charles LeclercFerrari+21.217
4.Fernando AlonsoAston Martin Aramco-Mercedes+22.024
5.Carlos SainzFerrari+45.491
6.Lewis HamiltonMercedes+46.145
7.Lance StrollAston Martin Aramco-Mercedes+51.617
8.George RussellMercedes+74.240
9.Lando NorrisMcLaren-Mercedes+80.376
10.Yuki TsunodaAlphatauri-Honda RBPT+83.862

Η βαθμολογία της F1