Νέοι Turbo κινητήρες από την Honda

ByXenofwntas

29/10/2015

Η ιαπωνική Honda τόσα χρόνια μας είχε συνηθίσει στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες δείχνοντας πως το Turbo δεν ήταν τόσο πολύ σε εκτίμηση για τους μηχανικούς. Οι καιροί σίγουρα αλλάζουν και αυτό φάνηκε και στην Honda, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πώς από το 2017 η νέα γενιά κινητήρων VTEC TURBO θα εφοδιάζουν το νέο Civic. Συγκεκριμένα η 10η γενιά του Civic θα διαθέτει τους νέους Turbo κινητήρες χωρητικότητας 1.000 και 1.500 κ.εκ.

honda engine 1Οι νέοι κινητήρες είναι μέρος της ανάπτυξης Earth Dreams Technology της Honda, η οποία θα παραδώσει ένα συνδυασμό από δυναμικές επιδόσεις, κορυφαία απόδοση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Η αρχή έγινε πριν λίγο καιρό με το δίλιτρο κινητήρα που φόρεσε το νέο Civic Type R, φτάνοντας στη μέγιστη ισχύ των 310 ίππων. Οι νέοι κινητήρες διαθέτουν τεχνολογία μεταβλητής κίνησης βαλβίδων για τη μείωση της τριβής και την επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων, χωρίς όμως να επηρεάζεται το περιβάλλον.

Οι νέοι κινητήρες χρησιμοποιούν έναν υπερσυμπιεστή με χαμηλή ροπή αδράνειας και υψηλή απόκριση, ενώ υπάρχει και η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού για να επιτευχθεί καλή ισορροπία μεταξύ υψηλής απόδοσης και ροπής, προσφέροντας απολαυστική οδήγηση σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι. Έτσι όσοι ήδη μπήκατε σε σκέψεις κάντε υπομονή μέχρι το 2017 όπου θα έρθουν στην ευρωπαϊκή αγορά οι δύο νέοι Turbo κινητήρες της Honda.