Η Volkswagen θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Tiguan σε λίγες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι μόνο η αρχή των αλλαγών για το νέο Tiguan. Το 5θέσιο SUV αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε 7θέσιο, αλλά και σε μια νέα μορφή που δεν έχουμε συνηθίσει τα SUV. Πρόκειται για την εκδοχή Coupe, την οποία ήδη μελετά η Volkswagen τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κόσμος δε μεταπείθεται εύκολα να αλλάξει την αγορά του αυτοκινήτου όσον αφορά στα μοντέλα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η κάθε εταιρεία πρέπει να παραμένει στάσιμη σε ένα μοντέλο χωρίς να το εξελίσσει. Για τη Volkswagen, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο το Tiguan Coupe, θα είναι ένα νέο μεσαίου μεγέθους Crossover, αλλά θα εξελίξει και διαφοροποιήσει την μορφή των Jeep. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία γνωρίζουμε πως το νέο Tiguan θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ αναμένεται να υπάρχει και κινητήρας όπως του Golf R, με τη μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τους 300 ίππους.

Το νέο Tiguan όπως αναφέραμε θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Μεξικό μέσα στο 2017, με τις πρώτες παραδώσεις να έχουν προγραμματιστεί για το 2018.