Η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σε αυτό δε θα μπορούσε να μείνει πίσω η Skoda. Η τσέχικη εταιρεία αναβαθμίζει τα φωτιστικά σώματα με νέους προβολείς Bi – Xenon, ενώ τα εμπλουτίζει με το αυτορυθμιζόμενο σύστημα Frontlight (AFS). Επιπλέον συμπεριλαμβάνονται και LED φώτα ημέρας, με το σύστημα Smart Light Assist.

skoda light 2Η αρχή θα γίνει με τη Skoda Superb, ενώ αργότερα θα τοποθετούνται και στις πλούσιες εκδόσεις των νέων μοντέλων. Το νέο σύστημα προσαρμόζει το φωτισμό ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να προσφέρει τον καλύτερο δυνατό φωτισμό ακόμη και σε δύσκολα σημεία. Λειτουργεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ενώ όταν είναι ελλιπής ο φωτισμός προσαρμόζει τη δύναμη στα επίπεδα που είναι επιθυμητά, χωρίς να στραβώνει του διερχόμενους οδηγούς από το απέναντι ρεύμα. 

Σίγουρα όσο προχωράμε στο μέλλον όλα τα συστήματα γίνονται περισσότερο ασφαλή, αλλά και πιο πολύπλοκα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι εταιρείες αυτοκίνητων, προτιμούν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των αυτοκινήτων τους, κάνοντας πιο ελκυστικό το πακέτο για την αγορά ενός νέου αυτοκίνητου. Η Skoda για άλλη μια φορά δείχνει πως δεν μένει πίσω ακολουθώντας την τεχνολογία και ικανοποιώντας τους πελάτες της.