Το Toyota GR Yaris GRMN είναι ότι πιο ισχυρό έχει παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρεία εργοστασιακά για το Yaris. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου που έγινε στο Tokyo μια νέα συλλεκτική έκδοση που αναμένεται να γίνει ανάρπαστη, αφού πραγματικά και μόνο με την εμφάνιση εξιτάρει.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πιο εξελιγμένη έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει σε πολύ μικρό αριθμό αυτοκίνητων. Η εξέλιξη της συγκεκριμένης έκδοσης έγινε από επαγγελματίες οδηγούς αγώνων φέρνοντας βελτιώσεις και αναβαθμίσεις ουσίας. Έτσι το συλλεκτικό GR Yaris GRMN είναι 20 κιλά πιο ελαφρύ, έχει μεγαλύτερο πλάτος κατά 10 χιλιοστά, ενώ το ύψος μειώθηκε κατά 10 χιλιοστά έχοντας καλύτερη αεροδυναμική.

Το καπό είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, όπως και η οροφή και το πίσω Spoiler, ενώ απουσιάζουν τα πίσω καθίσματα, αφού υπάρχουν οι μπάρες, μετατρέποντας το συγκεκριμένο GR Yaris GRMN σε αυστηρά διθέσιο. Τέλος, αναμενόμενο ήταν να υπάρχουν και τα bucket καθίσματα της Recaro. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω υπάρχει και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εμπρός και πίσω, ενώ διαθέτει και το μηχανικό κιβώτιο που αξιοποιεί καλύτερα τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα.

Ένα σημαντικό κομμάτι για τους Ιάπωνες ήταν η βελτίωση της ακαμψίας, η οποία πλέον περιλαμβάνει 545 επιπλέον συγκολλήσεις, ενώ η χρήση της κόλλας είναι μεγαλύτερη κατά 12 μέτρα μήκος. Παράλληλα υπάρχουν οι ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 18”, με τις 10 ακτίνες, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά όπως καταλάβατε δεν υπάρχει καμία βελτίωση, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο 3κυλίνδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, όπου στην ιαπωνική έκδοση αποδίδει 268 ίππους και 39,7 κιλά ροπής. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται και ζουν στην Ιαπωνία θα πρέπει να γνωρίζουν πως η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσουν μόλις 500 κομμάτια και πως θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά το καλοκαίρι που μας έρχεται.