Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η 8η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula e ανακοινώθηκε πως το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας θα είναι η Porsche Taycan Turbo S. Το γερμανικό μοντέλο θα αντικαταστήσει το Mini Cooper SE. Το βρετανικό μοντέλο βρισκόταν στη θέση του αυτοκινήτου ασφαλείας την περσινή χρονιά, όμως τελικά η FIA αποφάσισε την αντικατάσταση του με την Porsche Taycan Turbo S.

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο θα υπάρχει νέα εμφάνιση με κύρια χρώματα το λευκό, το θαλασσί και το μπλε, ενώ διαθέτει μαύρες ζάντες αλουμινίου, κίτρινες δαγκάνες στα φρένα και τον απαραίτητο φωτισμό του αυτοκινήτου ασφαλείας. Εσωτερικά υπάρχουν τα bucket καθίσματα, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, roll cage, καταγραφικό σύστημα Marelli, πυροσβεστήρας και σύστημα επικοινωνίας.

Για όσους δε γνωρίζουν η Porsche Taycan Turbo S έχει μέγιστη ισχύ 750 ίππους, το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ/ώρα. Τέλος, η πρεμιέρα του θα γίνει στο διπλό αγώνα της Diriyah της Σαουδικής Αραβίας στις 28 και 29 Ιανουαρίου, ενώ οδηγός του θα είναι ο Πορτογάλος Bruno Correia.