Η Mitsubishi θέλοντας να δώσει μια μικρή γεύση από το νέο ASX αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του. Μπορεί να μη φαίνεται ακριβώς ολόκληρο το μοντέλο, αλλά οι Ιάπωνες ανέφεραν πως μέσα στο 2023 θα αποκαλύψουν πλήρως το νέο ASX. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο SUV θα είναι και Plug-in Hybrid, κάτι που σημαίνει πως θα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

Όπως γνωρίζουμε στα σκαριά είναι και το νέο Colt, το οποίο και αυτό αναμένεται να είναι υβριδικό και όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το ASX. Το νέο ιαπωνικό SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα που δημιουργεί και το Renault Captur, κάτι που δείχνει πως αναμένεται να έχει μικρότερες διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά. Μάλιστα η κατασκευή του λένε θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στη πόλη Valladolid της Ισπανίας.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν η σχεδιαστική γραμμή θα ακολουθήσει τα Eclipse Cross και Outlander. Αυτό που σίγουρα θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι στο μηχανικό κομμάτι, αφού οι πληροφορίες θέλουν να εφοδιάζεται με τους κινητήρες της Renault TCe 90, TCe 140 και TCe 160, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 90, 140 και 160 ίππους.

Εκτός όμως από τους κινητήρες βενζίνης θα υπάρξει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα και μια Plug-in Hybrid έκδοση. Το ήπιο υβριδικό σύστημα θα αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους, ενώ η υβριδική έκδοση θα διαθέτει τον ίδιο κινητήρα που θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους.