Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν αλλάξει οι δρόμοι στον Πειραιά λόγω των έργων του Τραμ. Από σήμερα ισχύουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά λόγω των έργων, τα οποία θα είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και θα διαρκέσουν έως τις 21 Μαΐου του 2016.

Η τροχαία ανακοίνωσε πως από σήμερα θα υπάρχουν οι εξής αλλαγές στην κυκλοφορία:

Προσωρινή ή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη (είσοδος από Λεωφόρο Πειραιώς), στο τμήμα της 50 μέτρα προ και έως τη συμβολή της με την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και για 10 μέτρα από τη συνέχιση του οικοδομικού τετραγώνου στην ίδια συμβολή, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πασαλιμάνι, περιοχής Δήμου Πειραιώς. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους τριών μέτρων.

Προσωρινή ή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Λεωφόρο Πειραιώς, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφόρο Πειραιώς, συνολικού μήκους 150 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους τριών μέτρων έκαστης.

Προσωρινή ή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου εξόδου από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη προς την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, συνολικού μήκους 30 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος, πλάτους 3,25 μέτρων.

Προσωρινή ή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου εξόδου (οδός Σαρανταπόρου), από την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση – Ανδρέα Παπανδρέου (Μικράς Ασίας) προς τη Λεωφόρο Πειραιώς, στο τμήμα του 25 μέτρα από τη συμβολή με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, συνολικού μήκους 65 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος, πλάτους 4,50 μέτρων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ανωτέρω εργασιών, θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 40 χλμ/ώρα και απαγόρευση της προσπέρασης για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Πειραιώς και οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.