Νέες αλλαγές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1

ByXenofwntas

30/06/2022 ,

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, το οποίο έγινε στο Παρίσι, ανακοίνωσε αλλαγές στο υπάρχον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Οι αλλαγές αυτές εστιάζονται στους κανονισμούς, με την πιο σημαντική αλλαγή να δίνει το δικαίωμα ομάδες να μπορούν να αντικαταστήσουν εξαρτήματα της μονάδας ισχύος υπό το καθεστώς Parc Ferme με νεότερες εκδόσεις. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα μπορούν να επισκευάζουν τις μονάδες ισχύος έστω και προσωρινά.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στα τεστ ακαμψίας της πίσω αεροτομής, ενώ πλέον οι αγωνοδίκες θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη συμμετοχή ενός οχήματος, του οποίου η κατασκευή θεωρείται επικίνδυνη. Για παράδειγμα αν κάποιο μονοθέσιο έχει έντονες αναπηδήσεις λόγω του φαινομένου του porpoising οι αγωνοδίκες θα μπορούν να το αποκλείσουν από οποιαδήποτε διαδικασία.

Μια ακόμη αλλαγή είναι στη θερμοκρασία καυσίμου, όπου πλέον οι ομάδες θα μπορούν να διατηρούν το καύσιμο στους 20 βαθμούς Κελσίου σε αγώνες όπου επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, όσον αφορά για το τι θα γίνει με τις μονάδες ισχύος μελλοντικά δεν πάρθηκε καμία απόφαση, ενώ η Porsche και η Audi περιμένουν τις τελικές αποφάσεις για την είσοδο τους στην F1.