Η βρετανική εταιρεία χρόνια τώρα προτιμά τα αυστηρά δίπορτα μοντέλα των τεσσάρων θέσεων. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις επιμένει στα πολύ αυστηρά διθέσια μοντέλα. Αυτή τη φορά όμως, το νέο της δημιούργημα με την ονομασία Aston Martin Lagonda Taraf, έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα. Πρόκειται για ένα τετράθυρο sedan μοντέλο, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα γεμίσει όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και αυτές που δεν έχουμε συνηθίσει.

aston martin lagonda taraf 1Το περιορισμένης παραγωγής μοντέλο είναι σχεδιαστικά εμπνευσμένο από τη Lagonda του 1976. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, η κατασκευή δεν έχει καμία σχέση, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος έχει γίνει χρήση ανθρακονημάτων. Μηχανικά το νέο μοντέλο εφοδιάζεται από το V12 κινητήρα, χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους.

Αρχικά το νέο μοντέλο αναμενόταν να κυκλοφορήσει σε μόλις 100 κομμάτια, με όλα να πηγαίνουν στη Μέση Ανατολή. Όπως προαναφέραμε όμως, οι υπεύθυνοι της βρετανικής εταιρείας αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή σε 200 κομμάτια, και οι χώρες που θα διατεθεί να είναι εκτός της Μέσης Ανατολής, η Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότιο Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία και Ουκρανία.

aston martin lagonda taraf 3Η παραγωγή της νέας Aston Martin Lagonda Taraf θα γίνεται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο Gaydon της Μεγάλης Βρετανίας. Όσο για την τιμή; Αυτή εξαρτάται από το γούστο του καθενός, αφού σύμφωνα με τους Άγγλους και τα 200 κομμάτια αναμένεται να είναι διαφορετικά το καθένα, με το προσωπικό γούστο του κάθε αγοραστή και πάντα ανάλογα τα πόσα μπορεί και θέλει να διαθέσει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κάθε μοντέλο αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000€. Λέτε να δούμε έστω και ένα εκεί στη βιτρίνα δεξιά στη Λεωφόρο Αθηνών πριν την έξοδο του Κηφισού;