Το Skoda Enyaq iV όπως γνωρίζουμε όλοι είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της τσέχικης εταιρείας. Οι άνθρωποι της Skoda βλέποντας την υψηλή ζήτηση που υπάρχει δημιούργησαν μια νέα πιο φθηνή έκδοση με σκοπό να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Skoda Enyaq iV 50, το οποίο πλέον θα είναι το πιο προσιτό.

Η έκδοση 50 του Enyaq iV θα γίνει η βασική, αφού θα είναι η φθηνότερη σύμφωνα με τους ανθρώπους της Skoda. Το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 148 ίππους. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 55 kWh, με μια μόνο φόρτιση εξασφαλίζει 365 χιλιόμετρα αυτονομίας. Με τον ταχυφορτιστή των 110 kW η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 10% στο 80% σε μόλις 36’.

Όπως βλέπουμε και από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda δεν υπάρχουν αλλαγές, παρά μόνο στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”. Στο εσωτερικό υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 13”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και το GPS, ενώ υπάρχει στην πόρτα του οδηγού θήκη για ομπρέλα.

Οι πληροφορίες θέλουν η νέα έκδοση να κοστολογείται λίγο κάτω από τα 40.000€, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο. Στην ελληνική αγορά είναι άγνωστο πότε θα το δούμε και σε τι τιμή, αλλά αν υπολογίσουμε πως η πιο φθηνή έκδοση του Skoda Enyaq iV 60 αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κοστολογείται στα 47.100€ και με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” η τιμή μειώνεται στα 39.100€, τότε το Skoda Enyaq iV 50 μπορεί να γίνει αρκετά πιο δελεαστικό.