Το Ford Fiesta ST έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μοντέλα στην αυτοκίνηση. Μικρό ευέλικτο και γρήγορο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του και αυτός ο συνδυασμός κάνει τους υποψήφιους αγοραστές να το κοιτάνε συνεχώς. Η Ford θέλει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού και δημιούργησε μια νέα περιορισμένη έκδοση με την ονομασία Ford Fiesta ST Edition.

Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη έκδοση είναι βαμμένη με το Azura Blue χρώμα και κάνει αντίθεση με τη μαύρη οροφή, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών, τη μαύρη πίσω αεροτομή, το μαύρο διαχύτη και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, οι οποίες ζυγίζουν 8 κιλά λιγότερο από αυτές του Fiesta ST.

Στο εσωτερικό, το νέο Fiesta ST Edition διαθέτει ανθρακί επένδυση στο ταμπλό, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, φωτιζόμενο κουμπί στη μίζα, δερμάτινο τιμόνι και δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχουν τα bucket καθίσματα της Recaro, με τις μπλε ραφές και οι ζώνες ασφαλείας ST. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 προσφέρεται με την οθόνη αφής μεγέθους 8”, ενώ υπάρχουν τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και ασύρματος φορτιστής για τα smartphone.

Μηχανικά το Ford Fiesta ST Edition τροφοδοτείται από τον γνωστό 3κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 29,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα.

Η μεγαλύτερη καινοτομία όμως του Fiesta ST Edition είναι η εισαγωγή της ρυθμιζόμενης ανάρτησης. Αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στην πίστα του Nurburgring από τη Ford Performance, ενώ είναι χαμηλότερη κατά 15 χιλιοστά μπροστά και κατά 10 χιλιοστά πίσω. Επιπλέον, υπάρχει και το κουμπί “Sport”, καθώς και το Launch Control.

Το νέο Ford Fiesta ST Edition για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κατασκευαστούν μόλις 500 κομμάτια, από τα οποία τα 300 θα πάνε στη Μεγάλη Βρετανία και τα 200 στην υπόλοιπή Ευρώπη. Στη Μεγάλη Βρετανία η τιμή ορίστηκε στις 27.075£ ή στα 29.868€, ενώ στη χώρα μας είναι άγνωστο αν θα έρθουν κάποια από αυτά και πιο θα είναι το τελικό κόστος.