Νέα παγκόσμια ανάκληση της Mazda

Νέα παγκόσμια ανάκληση της Mazda

Υπάρχει κάτι που δε μπορεί να καταστρέψει το αλάτι των δρόμων σε ένα αυτοκίνητο; Το ξεπερασμένο χλωριούχο νάτριο του πάλαι ποτέ έχει ωθήσει και πάλι στην ανάκληση οχημάτων. Αυτή τη φορά, η Mazda προχωράει στην κλήση εκατομμυρίων αυτοκινήτων και Crossovers, επειδή το αλάτι μπορεί να καταστρέψει τις βίδες στις οπίσθιες καταπακτές.

anaklisi-mazda-cx-5-1Η ανάκληση αφορά στα ακόλουθα μοντέλα της Mazda, Mazda 3 2010 – 2013, Mazda 5 2012 – 2015, Mazda CX – 5 2013 – 2016 και Mazda CX – 3 2016, με πάνω από 2.000.000 οχήματα να περιλαμβάνονται παγκοσμίως , από τα οποία 750.000 περίπου από τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η αντιδιαβρωτική επίστρωση που χρησιμοποιείται στο σασί και τις πίσω πόρτες των προαναφερθέντων μοντέλων είναι ανεπαρκής. Έτσι, όταν το νερό και το αλάτι αρχίσει να επηρεάζει αυτά τα στηρίγματα, τότε το υλικό κατά μέρη μπορεί να σπάσει, με αποτέλεσμα το πορτμπαγκάζ να συντριφθεί, ενώ διευκρινίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας αυτού.

Προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα, οι έμποροι της Mazda θα αντικαταστήσουν τα δύο στηρίγματα, που πιθανόν να διαβρωθούν με το αλάτι. Η ανάκληση δεν είναι ακόμα σε ισχύ, αλλά έχει αναφερθεί από τους ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας ότι οι πελάτες θα ξεκινήσουν να ειδοποιούνται μέσα στο Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβρη, για να προσέλθουν σε οποιοδήποτε συνεργείο επιθυμούν για την αντικατάσταση των προβληματικών υλικών. Στη χώρα μας αν και είναι δύσκολο να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα, δε γνωρίζουμε πια οχήματα θα ανακληθούν και πότε.