Η SEAT μεγαλώνει τη γκάμα του Ibiza για τους υποψήφιους αγοραστές, αφού προσθέτει την έκδοση με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο. Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 ίππων, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 25,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 219 χλμ/ώρα.

Ο λόγος της δημιουργίας της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ότι το υποψήφιο αγοραστικό κοινό έχει αρχίσει και θέλει περισσότερο τα αυτόματα κιβώτια, παρά τα μηχανικά. Άλλωστε παίζει σημαντικό ρόλο να γίνονται πιο γρήγορες οι αλλαγές των σχέσεων, όποτε η SEAT ακολουθεί τις επιθυμίες των πελατών της. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι από 5,4 έως 6,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται από 128 έως 147 γρ/χλμ.

Η νέα έκδοση του Ibiza θα κατασκευάζεται και αυτή στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT στο Martorell της Βαρκελώνης. Αν αναλογιστεί κανείς το σχετικά μικρό βάρος του, με τον συγκεκριμένο κινητήρα το Ibiza γίνεται ένα μικρό πυραυλάκι, το οποίο όμως δε γνωρίζουμε ακόμα σε τι τιμές θα κυκλοφορήσει. Όπως και έχει πάντως είναι δελεαστικό.