Η MINI έχει πάντα ένα λόγο παραπάνω να εξιτάρει το κοινό της και όχι μόνο. Η θυγατρική εταιρεία της BMW παρουσίασε μια πιο ισχυρή έκδοση του Clubman, το νέο Mini Clubman John Cooper Works, το οποίο συνδυάζει το κλασικό στοιχείο της βρετανικής εταιρείας, την ταχύτητα και την πολυτέλεια σε ένα διαφορετικό μοντέλο.

mini-john-cooper-works-clubman-2

Έχοντας στα στάνταρ το All – Wheel – Drive σύστημα, το Clubman John Cooper Works αποδίδει 228 ίππους και 35,5 κιλά ροπής, με τον τετρακύλινδρο Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, ωστόσο διαθέτει 39 περισσότερους ίππους από το Cooper S και 94 από το βασικό μοντέλο. Το 0 – 100 εκτιμάται ότι θα ολοκληρώνεται περίπου στα 6”, είτε πρόκειται για το 6τάχυτο χειροκίνητο, είτε για το 8 ταχυτήτων αυτόματο κιβώτιο, ενώ σε σύγκριση με το MINI S Clubman ALL4 είναι ταχύτερο κατά 0,6”, afo;y to 0 – 100 φτάνει τα 6.6”.

Οι επιδόσεις είναι προσανατολισμένες στα οφέλη του Clubman με την Sport εξάτμιση, τα φρένα της Brembo, τη σπορ ανάρτηση, καθώς και ένα αεροδυναμικό body kit με ενισχυμένο κινητήρα και ψύξη των φρένων. Βελτιώνοντας επίσης το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, το Clubman John Cooper Works χαμήλωσε περίπου ένα εκατοστό, με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου JCW μεγέθους 18” να ολοκληρώνουν την εμφάνισή του.

mini-john-cooper-works-clubman-3

Οι επιλογές στο MINI Clubman John Cooper Works είναι απεριόριστες και περιλαμβάνουν μια αποκλειστική οικολογική βαφή με σπορ ρίγες, με την ονομασία Rebel Green. Στο εσωτερικό του αμαξώματος, το μοντέλο προσφέρει μαύρα σπορ υφασμάτινα καθίσματα, προαιρετικά δερμάτινα καθίσματα με κόκκινα στοιχεία, μια head – up οθόνη και ισορροπημένο φωτισμό στις λαβές εσωτερικά των πορτών.

Το νέο βρετανικό μοντέλο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στις Η.Π.Α. από το Δεκέμβριο, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά θα κάνει την εμφάνιση του μετά το νέο χρόνο. Σίγουρα είναι ένα αυτοκίνητο με ιδιαιτερότητες ιδίως με τον τρόπο που ανοίγουν οι πίσω πόρτες, όμως 228 ίπποι είναι κάτι που οποιοσδήποτε θα ήθελε να βρεθεί ση θέση του οδηγού.