Το μικρό μοντέλο της Ford το Fiesta ακολουθεί και αυτό τους νέους κανόνες που αρχίζουν και αλλάζουν την αγορά αυτοκινήτου με την ηλεκτροκίνηση. Οι Αμερικάνοι προτίμησαν να μη δημιουργήσουν ένα απολύτως ηλεκτρικό η PHEV μοντέλο, αλλά το κάνουν να λειτουργεί όπως και το Puma με Mild-Hybrid κινητήρες. Η μικρή ανανέωση έχει γίνει στους κινητήρες, ενώ περιλαμβάνει και κάποιες αλλαγές στον εξοπλισμό, παραμένοντας αναλλοίωτο εξωτερικά.

Όπως ανακοίνωσε η Ford το Fiesta στις εκδόσεις των 1.000 κ.εκ., με τους 95 και τους 125 ίππους θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια του Mild-Hybrid συστήματος και εκτός από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα μπορεί να συνδυάζεται, με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επιπλέον, οι δύο κινητήρες έχουν και το σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου, για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Το Fiesta όμως θα έχει και Mild-Hybrid σύστημα στον κινητήρα των 1.000 κ.εκ, με τους 125 και τους 155 ίππους όπως διαθέτει και το Ford Puma.

Tο ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τη μπαταρία των 48V και εξοικονομεί κατά 5% λιγότερο καύσιμο εντός πόλης, ενώ μπορεί να φτάσει έως 10% στις διαδρομές εκτός αυτής. Επιπλέον, οι αλλαγές αυτές φέρνουν και μια αύξηση της ροπής κατά δύο κιλά. Εκτός όμως από τους κινητήρες βενζίνης θα υπάρχει και ο κινητήρας πετρελαίου TDCi χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 85 ίππους. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 4,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 114 γρ/χλμ.

Πέρα από τις αλλαγές στους κινητήρες η Ford πρόσθεσε περισσότερα συστήματα ασφαλείας όπως τα Adaptive Cruise Control, Speed Sign Recognition, FordPass Connect, Perpendicular Park Assist, Active Park Assist και Cross Traffic Alert. Επιπλέον, αναβαθμίστηκε το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3, ενώ διαθέτει και την οθόνη αφής μεγέθους 8”.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην αλλάζουν το Fiesta εξωτερικά, όμως ο εσωτερικός κόσμος του γίνεται πιο ενδιαφέρον με τις αλλαγές στον εξοπλισμό. Μπορεί όλα αυτά να μην αποτελούν κίνητρο για αλλαγή αυτοκινήτου, αλλά σίγουρα είναι μια κίνηση της Ford που θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις του μικρού μοντέλου της.