Μικρή ανανέωση για το Subaru WRX STI

Μικρή ανανέωση για το Subaru WRX STI

Το αγαπημένο μοντέλο των φίλων της Subaru και όχι μόνο, το WRX STI, ανανεώθηκε ανεβάζοντας ελάχιστα τη μέγιστη ισχύ του φτάνοντας συνολικά τους 310 ίππους. Ο γνωστός Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, αποδίδει πλέον 5 περισσότερους ίππους, κρατώντας τη γνωστή συνταγή των Ιαπώνων, η οποία είναι ίδια και απαράλλακτη εδώ και χρόνια.

Εξωτερικά έχουν γίνει μικρές αναβαθμίσεις όπως η νέα εισαγωγή αέρα, η επαναπρογραμματισμένη ECU, τα δυνατότερα πιστόνια, η νέα εξάτμιση και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Επιπλέον, υπάρχουν τα φρένα της Brembo και το λογότυπο “STI”. Ένα άλλο κομμάτι που βελτίωσαν οι άνθρωποι της Subaru είναι και το κιβώτιο. Μπορεί να παραμένει το 6τάχυτο μηχανικό, όμως η τρίτη σχέση έχει διαφορετικό γρανάζωμα, έτσι ώστε να παρέχει πιο γρηγορότερες επιταχύνσεις.

Εσωτερικά υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 6,5”, στην οποία απεικονίζεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο προσφέρει σύνδεση με Android Auto και Apple CarPlay. Φυσικά παραμένουν τα bucket καθίσματα της Recaro, με αυτό του οδηγού να ρυθμίζεται ηλεκτρικά.

Το ανανεωμένο Subaru WRX STI, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μια νέα παραλλαγή με την ονομασία “Series.Gray”, που ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο γκρι χρώμα, το οποίο θα διατεθεί σε 1.000 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Στην αμερικάνικη αγορά θα κοστίζει 36.595$, αρκετά λιγότερα από την ελληνική αγορά που ξεπερνά τα 50.000€.