Κατά καιρούς οι εταιρείες αυτοκινήτων δημιουργούν για τα πρόσωπα υψίστης ασφαλείας θωρακισμένα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι και η Rolls-Royce Cullinan, το οποίο δεν είναι άλλο από το SUV της βρετανικής φίρμας. Η Klassen ανέλαβε να το εξοπλίσει κατάλληλα, έτσι ώστε να αντέχει σε επιθέσεις των κακοποιών και όχι μόνο.

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων εφάρμοσε το CEN 1063 επιπέδου BR6, θωρακίζοντας τόσο το δάπεδο, όσο και την οροφή του μοντέλου. Επιπλέον, διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια και θωρακισμένο πλαίσιο της μπαταρίας και της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας. Αυτό σημαίνει πως είναι ανθεκτικό σε επίθεση με έκρηξη δύο χειροβομβίδων ταυτόχρονα, αλλά και δεν επιτρέπει καμία επέμβαση στην κεντρική μονάδα.

Οι περιμετρικές κάμερες των 360ο μοιρών και το ηλεκτρονικό σύστημα για το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών το κάνει ακόμη πιο ασφαλές. Επιπλέον, έχει ενισχυθεί η ανάρτηση και υπάρχουν τα run-flat ελαστικά για να αποφευχθεί ακόμα και το κλατάρισμα τους. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο στο εσωτερικό υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματο κιβωτίου είναι στρογγυλός.

Για όποιον ενδιαφέρεται να την αποκτήσει εκτός ότι θα πρέπει να περιμένει τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί, θα πρέπει και να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το κόστος με τη θωράκιση φτάνει τα 833.000€. Φυσικά, είναι αυτονόητο πως πελάτες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου θα είναι επιφανείς άνθρωποι της υψηλής κοινωνίας ή άνθρωποι που κινδυνεύει η ζωή τους και θέλουν να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο.