Υπάρχουν κάποια παλιά αυτοκίνητα που εκτός από ότι είναι συλλεκτικά και έχουν γίνει κλασικά, θα τα θέλαμε όλοι να τα έχουμε στο γκαράζ μας. Ένα από αυτά είναι και η Porsche 912 Prototype του 1965, η οποία εκτός ότι είναι δυσεύρετη κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα από ότι όταν κυκλοφόρησε.

Το γερμανικό μοντέλο κυκλοφόρησε μόλις σε 6 αντίτυπα, όμως με τα χρόνια έχουν απομείνει μόλις δύο, εκ των οποίων το ένα που αναφέρουμε πωλείται ψάχνοντας το νέο αγοραστή του. Ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 101 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 13,4 κιλά δίνει ζωή σε αυτό το υπέροχο κλασικό μοντέλο. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 12”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Στο εσωτερικό τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ υπάρχει η ξύλινη στεφάνη του τιμονιού και ο αναλογικός πίνακας οργάνων με το ταχύμετρο και το στροφόμετρο να έχουν πράσινες ενδείξεις και λευκές βελόνες. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει και αεριζόμενα δισκόφρενα.

Φυσικά, αναμένεται να γίνει μάχη για το ποιος συλλέκτης θα το αποκτήσει, αφού δυστυχώς μόνο αυτοί θα μπορέσουν να μπουν στη διαδικασία. Αυτό αναμένεται να γίνει μόνο και μόνο για την τιμή, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι καθόλου απίθανο να φτάσει κοντά στα 500.000$. Σίγουρα, τα χρήματα είναι πάρα πολλά για ένα αυτοκίνητο 57 χρονών, όμως αυτό δε θα αποτελέσει πρόβλημα για αυτόν που το θέλει στη συλλογή του.