Μια Skoda Fabia για λίγους

Μια Skoda Fabia για λίγους

Η Skoda Motorsport με τη μικρή και ευέλικτη Skoda Fabia κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC 2. Έτσι οι ιθύνοντες της τσέχικης εταιρείας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με πολλά εξτρά, τη Skoda Fabia Limited Edition. Φυσικά, ο κινητήρας δεν είναι άλλος από τον γνωστό TSI χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους.

Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 8,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 203 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό πολύδισκο DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Όμως αυτό που κάνει διαφορετική αυτή την παρτίδα με τις Fabia είναι οι αλλαγές και ο σπορ χαρακτήρας που θέλησαν να δώσουν οι άνθρωποι της.

Η περιορισμένη έκδοση περιλαμβάνει διαφορετικές αναρτήσεις, πιο χαμηλά ελατήρια και πιο σφικτά αμορτισέρ, διαφορετικό τελικό εξάτμισης, και πράσινες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”. Επιπλέον υπάρχουν νέα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, σύστημα πλοήγησης, Keyless σύστημα εισόδου, Adaptive Cruise Control και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι τυχεροί που θα αποκτήσουν τη Fabia Limited Edition θα είναι μόλις 1.300 και θα είναι σε Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Εσθονία και Λετονία. Στην Ελλάδα από όσο φαίνεται δε θα δούμε τη συγκεκριμένη έκδοση, αλλά όποιος θέλει να την αποκτήσει μπορεί να κάνει ένα ταξιδάκι στις γειτονικές χώρες.