Μια περιζήτητη Porsche 911 Carrera RS του 1972

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που όσο και να περνούν τα χρόνια αντί να περιθωριοποιούνται γίνονται ανάρπαστα. Ένα από αυτά είναι και μια Porsche 911 Carrera RS του 1972, η οποία πραγματικά είναι ένα από τα κοσμήματα της αυτοκίνησης. Το εν λόγω μοντέλο εμφανίστηκε όταν η γερμανική φίρμα αποφάσισε να εισέλθει στην κατηγορία Group 4 GT/Special Sports Car της FIA, με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο 911 S.

Για να καλύψει τις ανάγκες η Porsche δημιούργησε 500 κομμάτια για να φτάσει τελικά στη συγκεκριμένη έκδοση 911 Carrera RS για όσους ήθελαν να την οδηγήσουν εκτός από αγώνες. Αρχικά παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 1972 σε μορφή Touring και Sport και όπως ήταν αναμενόμενο τα 1.525 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν εξαφανίστηκαν σχεδόν αμέσως.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βρέθηκε στον Mark Heininge συλλέκτη αυτοκινήτων της Porsche, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1980 προχώρησε σε ολική ανακατασκευή του αυτοκινήτου, αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε εγκαταστήσει φαρδύτερα φτερά, τα οποία δεν ήταν γνήσια. Το 2016 έγινε αλλαγή της εξάτμισης, ενώ διάφορα εξαρτήματα επέστρεψαν στην αρχική τους κατάσταση.

Μηχανικά η συγκεκριμένη 911 Carrera RS τροφοδοτείται από τον Flat-Six κινητήρα χωρητικότητας 2,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 210 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26 κιλά. Για όσους ενδιαφέρονται και βρίσκονται στην Αμερική, το αυτοκίνητο διατίθενται προς πώληση στο Culver City της California. Όσο για την αξία του; Πραγματικά είναι ανεκτίμητη. Το κόστος πώλησης αγγίζει το 1.350.000$ και μπορεί για κάποιους να ακούγονται πολλά, όμως για έναν συλλέκτη δε θα αποτελέσει εμπόδιο για την απόκτηση της.