Η Jeep με το e-Hybrid δημιούργησε ένα νέο σύστημα όπου για πρώτη η υβριδική τεχνολογία 48 Volt δίνει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό συνθήκες. Καρδία του e-Hybrid είναι ένας νέος Turbo βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Miller και αποδίδει 130 ίππους και 24,4 κιλά ροπής.

Ο θερμικός κινητήρας, που σχεδιάστηκε ειδικά για υβριδικά συστήματα, συνεργάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 48 Volt, απόδοσης 15 kW, ενώ η υδρόψυκτη μπαταρία των 48 Volt και ο κινητήρας-δυναμό BSG συνεισφέρουν ώστε το e-Hybrid να προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης και αποδοτικότητας, αλλά κυρίως δυνατότητες κίνησης μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Με τα πρώτα Jeep Renegade και Compass με το σύστημα e-Hybrid να πατούν τους τροχούς τους στους Ευρωπαϊκούς δρόμους τον Μάρτιο, η Αμερικανική μάρκα δίνει στη δημοσιότητα ένα video που παρουσιάζει τη λειτουργία, αλλά και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου υβριδικού συστήματος. Για πρώτη φορά στην κατηγορία, χάρη στο e-Hybrid, τα Jeep Renegade και Compass έχουν τη δυνατότητα

  • Αθόρυβης εκκίνησης (Silent Start) χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα.
  • Κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (e-Queuing).
  • Κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες αμιγώς ηλεκτρικά απλά αφήνοντας το φρένο (e-Creeping).
  • Ολοκλήρωση ελιγμών στάθμευσης χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα (e-Parking).

Συνδυαστικά με τις παραπάνω λειτουργίες σε αμιγώς ηλεκτρικό επίπεδο, το e-Hybrid προσφέρει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση (με ή χωρίς τη χρήση φρένου) και ενίσχυση της απόδοσης του θερμικού κινητήρα (e-Boosting), ώστε ο πρώτος να λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο επίπεδο αποδοτικότητας του.

Τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος e-Hybrid ενισχύουν περαιτέρω την ασφάλεια και την άνεση που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) με τα οποία εφοδιάζονται τα Jeep Renegade και Compass. Με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, τα νέα Renegade και Compass e-Hybrid, ανοίγουν ένα νέο δρόμο στην εξηλεκτρισμένη κίνηση.

Τα νέα Jeep Renegade e-Hybrid και Compass e-Hybrid είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά με τις τιμές από 25.800€ και 31.100€ αντίστοιχα, ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep, καλύπτονται με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χιλιόμετρα και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.