Μια ειδική έκδοση της Rolls-Royce Ghost

Η Rolls-Royce κατά καιρούς μας έχει μάθει στο να δημιουργεί ειδικές εκδόσεις για τα αυτοκίνητα της. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Rolls-Royce Ghost. Ουσιαστικά πρόκειται για την ειδική έκδοση Black Badge Ghost Ekleipsis, η οποία θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, τα οποία είναι αναμενόμενο πως θα γίνουν ανάρπαστα. Η ιδέα της κατασκευής της συγκεκριμένης έκδοσης προήλθε από την ολική έκλειψη ηλίου, που έγινε στις 14 Οκτωβρίου.

Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης είναι πως υπάρχει το κινούμενο Starlight Headliner. Όταν ξεκινάει η λειτουργία του κινητήρα εμφανίζεται ένας κύκλος από 940 LED αστέρια στον ουρανό του αυτοκινήτου, ενώ 192 ακόμη αστέρια βρίσκονται διάσπαρτα στον ουρανό του αυτοκινήτου, αντιπροσωπεύοντας το φαινόμενο της έκλειψης ηλίου. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 7:31”, όπου είναι ο μεγαλύτερος χρόνος που μπορεί να διαρκέσει μια έκλειψη ηλίου πριν η οροφή αποκτήσει έναν καθαρό ουρανό.

Η Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis είναι βαμμένη με το Lyrical Copper χρώμα διαθέτοντας πορτοκαλί Mandarin λεπτομέρειες, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Στο εσωτερικό εκτός του ουρανού και τις διαδικασίας της έκλειψης ηλίου ξεχωρίζει το ταμπλό, το οποία διαθέτει 1.846 χαραγμένα με λέιζερ αστέρια, δημιουργώντας ένα συμβολικό χρονοδιάγραμμα μιας ολικής έκλειψης ηλίου. Παράλληλα, υπάρχει και το ρολόι που έχει ένα διαμάντι 0,5 καρατίων.

Η Rolls-Royce βάζει για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της ένα τόσο πολύτιμο λίθο και για αυτό το λόγο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές διασφαλίζοντας πως το διαμάντι θα μείνει στη θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες και τις πορτοκαλί ραφές ανεβάζουν το επίπεδο της πολυτέλειας για τους επιβάτες. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τα λευκά γράμματα και τις κόκκινες βελόνες.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει κάτι καινούργιο, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο V12 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 6,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κυκλοφορήσουν μόλις 25 κομμάτια, τα οποία είναι αυτονόητο πως θα γίνουν ανάρπαστα. Η τιμή μπορεί να μην έγινε γνωστή, αλλά όποιος το αποκτήσει θα έχει στη συλλογή του ένα κόσμημα της αυτοκίνησης.