Μια διαχρονική Jaguar E-Type Series 1 του 1961

Κάποια αυτοκίνητα μένουν στην ιστορία της αυτοκίνησης ως διαχρονικά μοντέλα, ιδίως όταν διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Ένα από αυτά είναι η Jaguar E-Type Series 1 του 1961, όπου το συγκεκριμένο μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες διατηρείται σε άψογη κατάσταση. Το εν λόγω μοντέλο από την κατασκευή του και μετά βρέθηκε σε αντιπροσωπεία της Νέας Υόρκης, όπου και πουλήθηκε αμέσως.

Ο ιδιοκτήτης του το κράτησε πάνω από 50 χρόνια, για να βρεθεί το 2015 στο δεύτερο ιδιοκτήτη του, ένα συλλέκτη από τη Δανία, ο οποίος διατηρεί το αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα έπειτα από 5 επιπλέον χρόνια ζωής αναζητεί τον τρίτο ιδιοκτήτη του. Φυσικά, έχουν γίνει απαραίτητες αλλαγές, όπως το ολικό βάψιμο του αυτοκίνητου στο γκρίζο χρώμα της Jaguar, ενώ εσωτερικά υπάρχουν τα κόκκινα δερμάτινα καθίσματα και οι κόκκινες επενδύσεις στις πόρτες.

Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει επιπλέον υδραυλικό τιμόνι και νέο ψυγείο αλουμινίου. Όσον αφορά στο μηχανικό κομμάτι κάτω από το καπό κρύβεται ο 6κύλιδρος κινητήρας των 3,8 λίτρων, με το ταχύμετρο να γράφει συνολικά 96.883 χιλιόμετρα. Για όποιον ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να υπολογίσει το ποσό των 215.000£ ή των 236.771€ για την αγορά, ενώ θα προστεθούν και τα έξοδα αποστολής και τελωνείου σε όποια χώρα και αν βρεθεί. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς αξίζει και με το παραπάνω.