Όταν ακούμε το όνομα McLaren το μυαλό μας εκτός από τα μονοθέσια πηγαίνει στα γνωστά Super Car που κατασκευάζει η βρετανική φίρμα. Αυτή τη φορά όμως οι Βρετανοί είπαν να αλλάξουν τα δεδομένα παρουσιάζοντας τη νέα Elva. Τι διαφορετικό έχει όμως έχει το νέο μοντέλο; Του λείπουν το παρμπρίζ, τα παράθυρα και φυσικά η οροφή.

Εκτός των άλλων η νέα McLaren Elva είναι αυστηρά διθέσια τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα της. Η κατασκευή της οφείλεται για για να τιμήσουν τις M1A, M1B και M1C που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960. Φυσικά, η κατασκευή είναι από ανθρακονήματα για να κρατηθεί χαμηλά το βάρος. Για να ελαφρύνει ακόμη περισσότερο δεν υπάρχει ηχοσύστημα, αλλά εάν κάποιος το επιθυμεί προσφέρεται χωρίς κόστος.

Ο σχεδιασμός της είναι εντυπωσιακός, με το άνοιγμα στο καπό για καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη του κινητήρα, αλλά και στο πίσω μέρος εκεί που έχει τοποθετηθεί η διπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία συναρπάζει. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι και η κάθετη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά η νέα McLaren Elva τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 815 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 3”, ενώ το 0-200 ολοκληρώνεται σε 6,7”. Η νέα Elva διαθέτει για πρώτη φόρα την ενεργή αεροδυναμική AAMS (Active Air Management System), ή οποία μεταφέρει τον αέρα πάνω από την καμπίνα των επιβατών, δημιουργώντας ένα εικονικό παρμπρίζ ή μια “φούσκα ηρεμίας” όπως την ονομάζουν οι Βρετανοί.

Η νέα McLaren Elva θα κατασκευαστεί σε μόλις 399 κομμάτια, όποτε όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί, αφού αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν οριστεί για τα τελειώματα του 2020. Όσο για την τιμή; Υπολογίστε για κάθε μία περίπου 1.700.000€. Όπως και να έχει είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.