Μια Alpine A110 R αφιερωμένη στο Le Mans

Ο αγώνας των 24 ωρών του Le Mans συμπλήρωσε φέτος τα 100 χρόνια. Για αυτό το λόγο η Alpine αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στο γαλλικό αγώνα με μια επετειακή έκδοση. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την A110 R Le Mans, η οποία θα κυκλοφορήσει σε μόλις 100 κομμάτια. Τα χρώματα της είναι λευκό και μαύρο, ενώ υπάρχουν οι μπλε πινελιές.

Η κατασκευή της οροφής, της πίσω αεροτομής, των ζαντών και των καθισμάτων είναι από ανθρακονήματα. Παράλληλα υπάρχει και η ανάρτηση με την ονομασία Road & Track, η οποία μπορεί να χαμηλώσει, αλλά και να γίνει και πιο σκληρή κατά 5%, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα στην πίστα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ενώ θα υπάρχει και το ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε μοντέλου.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή από αυτά που γνωρίζουμε, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 285 χλμ/ώρα. Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί αφού η γαλλική εταιρεία ήδη δέχεται παραγγελίες. Όσο για την τιμή; Η επετειακή Alpine A110 R Le Mans κοστολογείται στα 140.000€.