• Home »
  • Nissan »
  • Μία ακόμη ειδική έκδοση του Nissan GT – R
Μία ακόμη ειδική έκδοση του Nissan GT – R

Μία ακόμη ειδική έκδοση του Nissan GT – R

Το 2017 για τους λάτρεις του Nissan GT – R φαίνεται πως θα είναι χρονιά ορόσημο, αφού η ιαπωνική εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια ακόμη ειδική έκδοση του GT – R, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Πρόκειται για το GT – R Track Edition, το οποίο το είδαμε να εμφανίζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στη Νέα Υόρκη από 14 έως 23 Απριλίου.

Το δυναμικό στυλ του Nissan GT – R Track Edition είναι τόσο ελκυστικό και λειτουργικό. Η επιθετική όψη στο εμπρόσθιο μέρος φαίνεται από τη “V – motion” μάσκα της Nissan, η οποία παρέχει βελτιωμένη ψύξη του κινητήρα. Η νέα έκδοση είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο απόδοσης από το GT – R Premium, διαθέτοντας παράλληλα τα στοιχεία του εμβληματικού GT – R NISMO.

Ο κινητήρας που κρύβεται κάτω καπό το καπό είναι ο γνωστός Twin – Turbo VR38DETT V6 χωρητικότητας 3,6 λίτρων. Μπορεί η μέγιστη ισχύ να είναι στους 565 ίππους και η μέγιστη ροπή να είναι 64,5 κιλά, ενώ του NISMO φτάνει τους 600, παρόλα αυτά όμως δεν έχει τίποτα που να το ζηλεύει. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Nissan.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου GT – R Track Edition είναι οι πρόσθετες συγκολλήσεις του αμαξώματος, η οποία βοηθά στην αύξηση της ακαμψίας έναντι του μοντέλου GT – R Premium. Η προηγμένη ανεξάρτητη ανάρτηση λαμβάνει τη μοναδική ρύθμιση NISMO, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει το μειωμένο βάρος καθώς και τα ελαστικά NISMO – spec. Επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται εμπρός φτερά GT – R NISMO, ζάντες από κράμα αλουμινίου NISMO μεγέθους 20” και ένα ειδικό πίσω σπόιλερ από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό, το Track Edition περιλαμβάνει ένα μοναδικό κόκκινο και μαύρο χρώμα στα δερμάτινα καθίσματα της Recaro, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για υψηλά επίπεδα πρόσφυσης. 11 διακόπτες κάνουν εύκολη τη ζωή του οδηγού, που βρίσκονται στην οθόνη αφής μεγέθους 8”, ενώ στο τιμόνι εκτός από τους διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών, υπάρχουν και τα paddle – shift για να γίνονται πιο εύκολα οι αλλαγές ταχυτήτων χωρίς να αποσπάτε η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Το GT – R Track Edition περιλαμβάνει επίσης στον εξοπλισμό το σύστημα NissanConnectSM με πλοηγό και Mobile Apps, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα smartphone για να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν τις πόρτες του αυτοκινήτου, την ενεργοποίηση του συναγερμού, να καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή να παρακολουθείτε το αυτοκίνητο αν είναι κλεμμένο. Επιπλέον περιλαμβάνεται και η κάμερα οπισθοπορείας.

Το στάνταρ σύστημα ήχου της Bose περιλαμβάνει Active Noise Cancellation και ενεργές ενισχυμένες τεχνολογίες ήχου για να φιλτράρει τον ανεπιθύμητο θόρυβο. Μαζί έχει βελτιωθεί και η μόνωση του αυτοκινήτου έτσι ώστε η εισβολή του ανέμου και οι κακοτεχνίες του δρόμου σε επίπεδα θορύβου να μην εισέρχονται στην καμπίνα.

Το GT – R Track Edition θα είναι διαθέσιμο για τους υποψήφιους αγοραστές από τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ η Nissan ανακοίνωσε πως στην Αμερική που αναμένεται να κυκλοφορήσει θα κοστίζει 127.990$ ή για εμάς του Ευρωπαίους 120.000€ περίπου.